Élet-Stílus

Képtelen volt elviselni felesége szenvedéseit – megölte

Évekre börtönbe küldhetik azt a 72 éves férfit, aki a múlt héten lelőtte súlyos beteg feleségét.

Az észak-karolinai Alamedában élő Jerry Canfield a múlt hétvégén azzal a vallomással sétált be a helyi rendőrségre, hogy megölte feleségét. Mint kiderült, az idős asszony, akinek Jerry 37 éve esküdött örök hűséget, évek óta demenciában szenvedett, állapota pedig az utóbbi időben folyamatosan romlott.

Ügyvédje szerint Jerry képtelen volt elviselni szerelme leépülésének látványát, ezért elhatározta, saját maga dönt az asszony életéről. Fegyvert fogott, és október 26-án agyonlőtte Joannt. „Ahogy azt a nyomozóknak is elmondta, Jerry és Joann évekkel ezelőtt állapodott meg abban, hogy Jerry véget vet Joann szenvedéseinek, amint úgy látja, elhatalmasodott rajta a betegsége, és állandó fájdalmai vannak.

Az ügyvéd szavait egyébként alátámasztja, hogy a rendőrség a gyilkosság helyszínén – a pár hálószobájában – egy csokor vörös rózsát talált az asszony teste mellett. „Joann és Jerry elválaszthatatlanok voltak. Minden áldott nap, amikor láttam őket kéz a kézben sétálni visszaadták a hitem a házasságban” – nyilatkozta a KTVU nevű amerikai hírcsatornának a házaspár szomszédja, Jose De Dios. A férfi hozzátette, Joann néhány hónappal ezelőtt otthonba került, mert hallucinálni kezdett. Jerry a gyilkosság előtti nap hozta őt haza. „Csak egy pillanatra láttam az idős asszonyt, de az biztos, hogy zavart volt, és nem nagyon tudta, hogy hol van” – tette még hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik