Élet-Stílus

Fél órát várt az orvosra a kismama – meghaltak az ikrei

A 27 éves brit nő a terhesség 32. hetében, spontán lepényleválás miatt lett rosszul. Lányait nem tudták megmenteni.

„Abban bíztunk, hogy csoda történik, és Jocelyn felébred a kómából és még láthatja kislányait” – nyilatkozta a Mirror című brit lapnak a megtört nagypapa, miután a kicsiket a család kérésére lekapcsolták a gépekről. „Sajnos nem így történt. A lányom még mindig kómában fekszik, és az életéért harcol. Ha magához is tér majd, a kislányait már csak képeken láthatja” – tette hozzá.

A 27 éves brit édesanya, Jocelyn Bennett és ikerlányai a kis Melody és Rose azután kerültek életveszélyes állapotba, hogy a terhesség 32. hetében a méhlepény váratlanul teljes egészében levált a méh faláról. Az orvosok szerint ikerterhességek esetében a jelenség nem ismeretlen, és Jocelynt is felkészítették az eshetőségre, a fiatal nőt mégis váratlanul érte az erős vérzés. Azonnal segítséget hívott, ám hiába érkeztek a mentők perceken belül a helyszínre, több mint harminc percig nem tudtak neki segíteni.


Képek forrása: mirror.co.uk 

Jocelyn ugyanis, aki aznap egyedül volt otthon, a hívást követően a vérveszteség miatt elvesztette az eszméletét. Nem tudott ajtót nyitni, így a mentősök végül csak harminc perccel később, rendőri segítséggel tudtak bejutni a lakásba. Jocelyn szíve addigra leállt, az oxigénhiányos állapot miatt az anyánál és két gyermekénél is súlyos, több szervi elégtelenség alakult ki.

A fiatal nő kómába esett, gyermekeit pedig, akiket sürgősségi császármetszéssel segítettek a világra, gépekre kellett kapcsolni. „Az orvosok már az első pillanatban mondták, hogy a kicsik állapota kritikus, hozzátették azt is, kicsi a valószínűsége, hogy életben maradnak” – nyilatkozta Jocelyn édesapja, aki hozzátette, egy nappal később derült ki, hogy nincs remény. „A család ekkor döntött úgy, hogy lekapcsolja a babákat a lélegeztető gépről.”

 

„A lányom továbbra is kómában van, az orvosok pedig azt mondják, ha magához is tér, nem valószínű, hogy emlékszik majd bármire a terhességéből, mivel az oxigénhiány miatt neki is sérült az agya. Ennek ellenére bizakodunk, és rengeteg képet csináltunk a lányokról, hogy láthassa, milyen gyönyörűek voltak” – mondta az apa, aki elmondta azt is, nem hibáztatja a mentőket, de biztos abban, hogy ha hamarabb be tudnak jutnak a lakásba, megmenthették volna unokái életét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik