Élet-Stílus

Fél Németország keresi az elveszett magyar kutyát

Szotyinak egy Passauhoz közeli autópályás pihenőben veszett nyoma. Gazdái kétségbeesetten próbálnak a nyomára akadni.

Szotyi: a név, ami alig 24 óra leforgása alatt bejárta a németországi Passaut. De nem csak azt. A környéken lévő összes menhely, a rádiók és még a közelben járó kamionosok is tudnak a félénk, ám annál barátságosabb, zsemleszínű, három és féléves keverék kislányról, akinek útban gazdáihoz, egy autópályás pihenőben veszett nyoma.


Képek forrása: Facebook 

A kétségbeesett gazdik, Forgács Edina és Németh Patrik három hónapja, új lehetőségeket keresve költöztek Londonba, ám mivel a körülmények messze nem voltak ideálisak ahhoz, hogy két kedvencüket is magukkal vigyék, Nancyt és Szotyit egy kedves barátjuk gondjaira bízták. „Amikor kiköltöztünk, olyan albérletben laktunk, ahol öten éltünk egy lakásban. Nagyon nehéz lett volna mindezt két kutyával megoldani, ezért úgy döntöttünk, vállaljuk a külön töltött időt, és először megteremtjük annak a lehetőségét, hogy újra együtt legyünk” – mondta a Hír24-nek Edina.

Kiszökött a szállítódobozból…

A fiatalok álma alig egy héttel korábban vált valóra, amikor sikerült olyan lakást bérelniük, amihez kert is tartozik. Végre minden adott volt a két kutya kiköltözéséhez, akik végül tegnap, november 3-án indultak útnak egy fuvarozócég segítségével. És, ekkor jött a baj: Szotyi Németországban – Passautól 5 kilométerre – kiszökött a szállításhoz használt boxból és elszaladt, miután egy pihenőben megsétáltatták.

 

A pár a magyar ismerősöket bevonva, már értesítette a Passau környékén lévő állatmenhelyeket, bemondatták a kutyus eltűnését a rádióban, sőt, Edina édesapja, aki még az eltűnés estéjén Passauba utazott, azt is elérte, hogy a környéken dolgozó kamionosok is közreműködjenek a keresésben. „Eddig akárhova mentünk is, Nancy is Szotyi mindig jöttek velünk. Az életünk részei, csak együtt vagyunk egy család” – mondta Edina könnyek között.

Szotyit ebben a pillanatban is közösen keresik magyar és német állatbarátok, a kutyusnak azonban egyelőre nincs nyoma. Ha csatlakozna, vagy még több információt tudna meg a keresésről, kattintson erre a linkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik