Élet-Stílus

Még küzdenek az orvosok a halott kismama magzatáért

Még legalább egy hónapig életben kell tartaniuk a kismamát, hogy világra segíthesséka gyermekét.

A meg nem nevezett, 36 éves olasz kimama a várandósságának 23. hetében, váratlanul agyvérzést kapott. Mire a férje észlelte a bajt, és segítséget hívott, a milánói asszony már nem volt magánál. Az orvosok a kórházba szállítás közben és után is mindent megtettek, hogy megmentsék az életét, de néhány órával később kénytelenek voltak kijelenteni, hogy a kismamánál beállt az agyhalál – számolt be a Corriere della Sera című olasz lap.


Kép forrása: Thinkstock 

A kismamát jelenleg gépekkel tartják életben a milánói San Raffaele kórház intenzív osztályán, családja ugyanis azt szeretné, ha a tragédiát legalább az asszony kisfiának sikerülne túlélnie. „Ha a terhesség 23. hetében – amikor az agyvérzés bekövetkezett – világra segítették volna a gyermeket, csak kevés esélye lett volna a túlélésre” – nyilatkozta a The Local című lapnak dr. Andrew Shennan szülés-nőgyógyászprofesszor. A szakember hozzátette azt is, ha az orvosoknak sikerül ilyen körülmények között további egy hónapig életben tartani anyát és gyermekét, akkor a kisfiúnak jelentősen nőhetnének a túlélési esélye.

„Noha a teljes kihordási időtől még így is messze lenne, az életfontosságú szervei már mind kifejlődnek addigra” – tette hozzá a szakember, aki elmondta, az ilyen és ehhez hasonló esetek nagyon ritkák és épp ezért számos etikai kérdést vetnek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik