Élet-Stílus

Visszakapta a látását, miután beverte a fejét az asztalba

Az új-zélandi nő 11 éves korában vakult meg teljesen. Egy véletlennek köszönheti, hogy újra lát.

Amióta megszületett, a most 35 éves aucklandi asszony folyamatosan látásproblémák miatt szenvedett. „A világ számomra 11 éves koromban sötétült el teljesen. Mint kiderült azért, mert egy tumor nyomta a látóigedet. A daganat szerencsére jóindulatúnak bizonyult, de olyan helyen nőtt, ahol az orvosok nem férhettek hozzá” – magyarázta Lisa Reid, aki ezt követően évekig tanulta, hogyan élhet együtt fogyatékosságával.

Az új-zélandi asszony a Daily Mail című brit lap ausztrál kiadásának elmondta, a legnehezebb időszakon egy kifejezetten látássérültek számára létrehozott alapítvány, és annak munkatársai segítettek neki. „Rengeteg támogatást, jó szót és segítséget kaptam tőlük, amiért nem tudok elég hálás lenni” – mondja az asszony, akinek élete 25 éves korában, egy véletlennek köszönhetően változott meg újra.


Kép forrása: Blind Foundation 

„Akkor már egy jó ideje segítőkutyával közlekedtem. Emlékszem, aznap este már indultam lefeküdni, de még mielőtt bedőltem volna az ágyba, el akartam köszönni a kutyámtól is. Nagy svunggal odahajoltam hozzá, és eközben véletlenül bevertem a fejem a dohányzóosztal sarkába” – mondja Lisa.

„Másnap reggel már úgy ébredtem, hogy a látásom egy része visszatért. Szavakkal leírhatatlan volt, amit akkor éreztem” – tette hozzá, majd elárulta, hiába volt rögtön az eset után több alapos kivizsgáláson is, senki nem tudta neki megmondani, miért tért vissza a látása. „Talán megmozdult a tumor, talán nem…senki nem tudja” – mondja az asszony, aki azért mondta el történetét ennyi év után, hogy felhívja a figyelmet azokra a szervezetekre, melyek a hozzá hasonló, fogyatékkal élő emberek életén próbálnak segíteni. Olykor erőn felül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik