Élet-Stílus

Meztelenség miatt törölte a Facebook a koraszülött baba fotóját

Az anya azt a pillanatot osztotta meg ismerőseivel, amikor hosszú hetek után, először szoptathatta meg gyermekét.

Amikor a kis Carene október 3-án, a vártnál 12 héttel korábban, sürgősségi császármetszéssel a világra jött, az orvosok azt tanácsolták az újdonsült szülőknek, készüljenek fel arra, hogy gyermekük aligha éli túl az első három napot. „A kislányom szerencsére erősebbnek bizonyult ennél, és túljutott a nehezén, olyannyira, hogy a múlt héten már meg is szoptathattam őt” – mesélte a kislány brit édesanyja, a 24 éves Emma Bond a Telegraph című lapnak.


Emma hetek után először vehette kezébe gyermekét
Képek forrása: Facebook 

„Elmondhatatlan, varázslatos pillanat volt ez, amit azért osztottam meg a Facebookon, mert rengeteg barátunk és ismerősünk ott követte az eseményeket.” Emma a jól sikerült képet ezt követően megosztotta egy szoptatást népszerűsítő Facebook-oldalon is. „A döbbenet csak ezután jött, amikor kiderült, valaki vagy valakik jelentették a képet, mert az a meztelenség ábrázolása miatt durván sértette a felhasználási feltételeket.”

A Facebook ezután szinte azonnal el is távolította Emma fotóját, elmondása szerint néhány óra múlva már nem volt elérhető. „Meg is lepett, hogy ilyen gyorsan dolgoztak, mert amikor én jelentek egy állatkínzásos, vagy egyéb erőszakos és zavaró fotót, az esetek többségében semmi nem történik.”

 
Meztelenség miatt jelentették a képet 

A felháborodott kismama ezután megosztotta a történetét, és miután több száz támogató üzenetet kapott, úgy döntött, kijárja a Facebook-üzemeltetőknél, hogy helyezzék vissza fotóját. „Nem hagyhattam annyiban, hiszen annyit küzdöttünk Carene-nel, hogy eljussunk erre a pontra. Bíztam benne, hogy az ügyben illetékesek is megértik majd, hogy ez egy nagyon különleges kép.”Emma végül sikerrel járt, és elérte, hogy a Facebook még aznap újra elérhetővé tegye a fotóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik