Élet-Stílus

35 és 49 között jobb szülőnek lenni

Boldogabbak azon házaspárok, akik a családtervezést életük későbbi fázisába tolják - sokkal és tovább boldogabbak, mint azok, akik korábban válnak szülővé.

A legpozitívabban a 35 és 49 közöttiek reagálnak arra, hogy anyák és apák lettek, míg azok, akik 23 és 34 év között látnak hozzá a családalapításhoz, jóval kevésbé örülnek ennek. A kutatásban résztvevő legfiatalabb, 18 és 22 közötti csoport boldogsága a gyermek születése után rögtön lecsökken.

A kutatók (Mikko Myrskylä, London School of Economics és Rachel Margolis, Canada’s Western University) úgy vélik, ez elég magyarázat arra, hogy az emberek miért csak életük későbbi szakaszában akarnak családot alapítani. (A kutatás a German Institute for Economic Research segédletével zajlott: angol és német szülők családját vizsgálták 18 éven keresztül.)


Kép forrása: Thinkstock 

“Az idősebb és műveltebb szülők között a boldogság növekszik a gyermeknevelés során, a fiatalabb és kevésbé iskolázott szülőknék a boldogság stagnál vagy éppenséggel csökken, ami egyértelműen magyarázhatja, hogy a családtervezési folyamat manapság miért tolódik el jobban”, magyarázza Dr. Margolis. A potenciális szülők megfigyelik a körülöttük élők helyzetét és azt a családtervezési modellt veszik át, amely a legnagyobb boldogságot hozza az életben.

Kíváncsi, hogy zajlott a vizsgálat? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik