Élet-Stílus

Büszkén comingoutolt az Apple-vezér

Tim Cook az emberi jogokért és az egyenlőségért állt ki egy írásban.

„Soha nem akartam magamra vonni a figyelmet. Az Apple a világ egyik leginkább reflektorfényben lévő vállalata és jobban szeretem, ha az emberek a termékeinkre figyelnek és azokra az elképesztő dolgokra, amiket meg lehet valósítani általuk” – írta a Businessweekben az Apple vezérigazgatója. Az írás az emberi jogok és az egyenlőség mellett áll ki.

Cook Martin Luther King szavait idézi: az élet visszatérő és fontos kérdése, hogy mit teszel másokért? Az Apple-vezér kitér arra, hogy a vállalkozásnál sokan tudják róla, hogy meleg, de ettől nem kezelik másként. Viszont nem mindenki olyan szerencsés, mint ő. Noha soha nem tagadta meg a szexualitását, de a nyilvánosság előtt soha nem említette – írja, majd hozzáteszi: büszke arra, hogy meleg.

Melegnek lenni segített Tim Cook számára jobban megérteni, hogy milyen lehet egy kisebbség tagjának lenni, betekinthetett, hogy más kisebbségeknek milyen nehézségekkel kell szembenézniük. Empatikusabbá vált, ezzel több lett az élete. Noha sokszor került nehéz és kényelmetlen helyzetbe, önbizalmat nyert és kitartóvá vált, ami különösen hasznos egy ekkora vállalat élén.

Cook azt írja, hogy nem tartja magát melegjogi aktivistának, de reméli, hogy sok embernek ad segítséget az, ha tudják: az Apple vezetője is homoszexuális.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik