Élet-Stílus

118 évesen kapja első nyugdíját

Az asszony azért nem volt jogosult a juttatásra, mert soha nem dolgozott.

Élete első nyugdíjának örülhet nemsokára egy 118 éves perui nő, aki feltételezések szerint egyidejűleg a világ legidősebb asszonya is.

A limai szociálisügyi minisztérium helyi idő szerint szerda délután jelentette be, hogy jóváhagyta a “több mint idős” Andrea Gutierrez “szociális nyugdíjra” vonatkozó kérelmét. Ez a nyugdíj azoknak jár, akik elmúltak 100 évesek és rendkívüli szegénységben élnek. Az asszony nem először kérelmezte ennek folyósítását, a hatóságok azonban először bírálták el azt kedvezően. Az asszony soha nem dolgozott, ezért nyugdíjra nem jogosult.

Gutierrez személyazonossági papírjai szerint 1896. május 25-én született az Andok hegység délkeleti régiójában lévő Ayacuchóban. Csakis a perui bennszülöttek nyelvén, kecsua nyelven beszél, és 12 gyermeket hozott a világra, akik közül már csak négy él. A szociális nyugdíjat kérelmezők listáján állítólag 425-en szerepelnek, és Gutierrez az első helyen állt.

Az első nyugdíjat állítólag decemberben folyósítják majd, és annak összege átszámolva mintegy 33 euró lesz.

Gutierrez nem az első 115 év feletti nő, aki első nyugdíjának örülhet a dél-amerikai országban, májusban Filomena Taipe Mendoza története járta be a világsajtót, ő 116 évesen részesült először az állami juttatásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik