Élet-Stílus

Megtudhatjuk, hogy néznénk ki alkoholistaként

Egy szoftver megmutatja, mennyire torzítja el arcunkat a masszív szeszfogyasztás.

Az okostelefonokra készült appok és webes szoftverek kedvelt típusai azok az arcmódosító alkalmazások, amelyekkel a telefonnal/webkamerával készített (vagy feltöltött) fényképeket torzíthatjuk el, általában igen vicces végeredménnyel. Az egyikkel különböző méretű és formájú bajszokat és egyéb arcszőrzetet applikálhatunk az arcokra, a másik megmutatja, milyenek lennénk kövéren, a harmadik (persze nem tudományos alapossággal) demonstrálja, hogyan nézünk majd ki öregkorunkban – és így tovább. A program módosítja az arcokat, mi pedig jót kacagunk.

A Rehabs új szoftvere annyira nem vicces eredményeket mutat.

Ahogy a cég nevéből is sejthető, ezen a felületen az alkohol és a főszereplő, az Arcod – alkoholistaként program pedig azt illusztrálja, mennyit változik az arcunk 2, 5, 10, 15, illetve 20 év masszív ivás után.

A működésmód a szokásos: a webkamera lefotózza arcunkat (vagy fel is tölthetjük közelmúltban készült fényképünket), és hamarosan meglátjuk, mennyire torzul el a fejünk a sör-bor-pálinka rendszeres, nagymennyiségű bevitele esetén.

Az ötletgazdák célja az elrettentés volt: hátha megijedünk, amint meglátjuk, hogy fog kinézni a bőrünk, egész arcszerkezetünk az italozástól, és ez a sokk arra késztet minket, hogy felhagyjunk káros szenvedélyünkkel.

(Ha az alkohol okozta végzetes betegségek, balesetek, munkahelyi, kapcsolati és családi katasztrófák nem tántorítanak el valakit az ivástól, gyanítjuk, hogy a piros pöttyök sem fogják, de ne legyen igazunk.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik