Élet-Stílus

Meghalt a kislány, akiért az egész ország szorított

A négyéves Vivien az elmúlt három évben kitartóan harcolt daganatos betegsége ellen.

Kicsit több mint egy éve annak, hogy egy mosolygós, huncut kislány belopta magát egy ország szívébe. Akkor egy példaértékű összefogásnak köszönhetően ez a kislány, Vivien, aki egy éves kora óta harcolt az agresszív lágyrész daganattal, 17 kemoterápia, 54 sugárkezelés és 10 műtét után, újra esélyt kapott az életre. Mindezt azután, hogy az itthon orvosok már lemondtak róla, és felkészítették a szülőket, hogy lányuknak legfeljebb egy hónapja van hátra.

A civileknek és a Daganatos.hu alapítványnak köszönhetően Vivien és családja még ugyanebben a hónapban Vietnamba utazhatott, ahol a kislányt egy olyan speciális immunterápiás kezelésnek vetettek alá, ami a hasonló betegeknél 95%-ban gyógyulást hozott. Csakhogy a biztató eredmények, a remény és a kezelés ellenére Vivien betegsége nem vonult vissza teljesen. Sőt, ahogy azt a kislány Facebook-oldalán időről-időre olvasni lehetett, újra és újra visszatért.

Vivien az utolsó pillanatig hősiesen tűrte a kezeléseket, a műtéteket, miközben egy ország szorított a gyógyulásáért. A rossz hírt, hogy Vivien állapota rosszabbra fordult, és már nem maradt remény, édesanyja, Kovács Brigitta szeptember végén osztotta meg a Facebookon. Akkor azt írta, kislányának, aki négy éven át egyszer sem adta fel, és végig küzdött, az volt az utolsó kívánsága, hogy otthon, a családja körében tölthesse utolsó heteit. Hozzátette, a Madarász utcai kórház dolgozói tiszteletben tartották gyermeke kérését, így hazavihette őt. 

„Azóta Vivien itthon van, és boldog” – írta akkor Brigitta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik