Élet-Stílus

Gyógyszer égette össze a kislány belső szerveit

Az ötéves Lydia olyan gyógyszert kapott, aminek összetevőjére allergiás volt.

„Hónapokon keresztül, minden áldott nap azzal keltem, és azzal feküdtem le, hogy ez lehet az a nap, amikor a lányom meghal. Rettenetes volt, pláne, hogy képtelen voltam felfogni, hogy ez az egész rémálom egyetlen apró pirula miatt kezdődött, amit Lydia a hőemelkedésére kapott. Még ma sem hiszem el, hogy ez megtörtént velünk” – nyilatkozta a brit Daily Mirror című lapnak az ötéves Lydia édesanyja, Asha.

A 44 éves asszony elárulta, kálváriájuk idén májusban kezdődött, majd hozzátette, noha lányát mostanra hazaengedték a kórházból, még mindig nincsenek túl a nehezén. „Aznap Lydiát egy ártatlannak tűnő hőemelkedéssel vittem orvoshoz, fogalmam se volt róla, hogy ezzel az életét kockáztatom…” – sírta el magát, majd hozzátette, Lydia azután lett rosszul, hogy bevette az orvos által felírt, penicillin tartalmú gyógyszert.

Kép forrása: mirror.co.uk 

„Fel se merült bennem, hogy esetleg allergiás lehet a hatóanyagra, noha én magam is az vagyok. Csak mikor megjelentek az első kiütések a bőrén, akkor esett le a tantusz. Ami ezután következett nem kívánom senkinek.” Asha elmesélte, hogy lánya bőre gyakorlatilag a fejétől a lábujjáig felhólyagosodott, majd elkezdett leválni. „De nem csak a bőre károsodott, hanem a belső szervei, a tüdeje és a mája is.”

Az ötéves kislányt hosszú hetekig gépek tartották életben. „Az orvosok semmi jóval nem bíztattak. Azt mondták, kicsi a valószínűsége, hogy Lydia túlélheti ezt a toxikus epidermális nekrolízist, amit a penicillin váltott ki. De nem adtam fel. Hittem abban, hogy a lányom elég erős, és legyőzi majd ezt a betegséget is. Szerencsénk volt, mert így történt” – mondta az anya, majd zárásként hozzátette, gyermeke azóta legalább 50 különféle gyógyszert a különböző szövődményekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik