Élet-Stílus

Túlélte az újszülött, hogy 26 percig állt a szíve

Alig egy hónappal azután, hogy a születését követően fél órára leállt a szíve, hazaengedték a kis Islát.

„Soha, senkinek nem kívánom azokat a perceket, amiket akkor, a szülés után át kellett élnem” – mondta a Daily Mail című brit lapnak Becky Simpson. A 20 éves brit anya élete legboldogabb pillanataira készült, mikor észrevette, hogy elfolyt a magzatvíz, és elkezdődtek a fájások. Csakhogy nem sokkal később élete legdrámaibb időszakát élte át, miközben felkészült arra is, hogy elveszítheti újszülött gyermekét.

„A szülés napjáig minden úgy ment, ahogy a nagy könyvben meg van írva” – emlékezett vissza Becky, majd hozzátette, a szülés végül a terhesség 39. hetében indult meg. „Alig vártam, hogy végre a karomba vehessem Islát, de a sors máshogy akarta.” A rémálom a szülés közben kezdődött, amikor az orvosok észrevették, hogy a kislány szívverése lassulni kezdett… „Már nem mozgott olyan intenzíven mint előtte, ezért úgy döntöttek: sürgősségi császármetszésre lesz szükség.”


Képek forrása: Daily Mail 

Csakhogy, amikor az orvosok kiemelték a babát, a kislány nem sírt fel. Mint kiderült, nem vert a szíve, ezért azonnal meg kellett kezdeni az újraélesztést. „Több mint 20 percig próbálkoztak. Pontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor elértük a 20. percet. Az orvosok azt mondták, általában ennyi idő után már nem próbálkoznak azzal, hogy újraélesszenek valakit, de Isla esetében kivételt tettek. Szerencsénk volt. Hat perccel később a kislányom szíve verni kezdett.”

Az ezt követő napok állandó rettegésben teltek Becky és férje számára. „Isla gépekre kötve feküdt az újszülött-intezíven, az orvosaim pedig azt mondták, fel kell készülnöm arra, hogy bármelyik percben meghalhat.” Isla azonban nem adta fel, és az embertpróbáló küzdelem után egy hónappal már haza is mehetett.

 

„A fellépő oxigénhiány miatt szinte teljesen biztos, hogy érte őt agykárosodást, de ennek a mértékét egyelőre az orvosok sem tudják megmondani. Még az sem kizárt, hogy Little-kórja lesz, de egyelőre örülünk annak a csodának, hogy Isla velünk lehet, és igyekszünk nem izgulni a jövő miatt” – tette hozzá az édesanya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik