Élet-Stílus

Nagyobb feneket akart – belehalt

A 24 éves brit nő több hónapos szervezés után, kizárólag a műtét miatt utazott Thaiföldre. Sosem tért haza.

Megtört családja és gyászoló barátai szerint a 24 éves, mindig mosolygós Joy alig várta, hogy Thaiföldre utazhasson. Számolta vissza a napokat, no, nem azért, mert annyira kíváncsi lett volna az országra, hanem inkább azért, mert ott végre talált egy olyan klinikát, ahol megfizethető áron végeztek plasztikai műtéteket. Joy Williamsnek pedig egy fenéknagyobbítás volt a legnagyobb álma.

Az életvidám, segítőkész lány egész életében súlyos kisebbségi komplexusoktól szenvedett: az iskolában folyamatosan cikizték a külsejét, emiatt azt gondolta, csak úgy élhet teljes életet, ha drasztikusan megváltoztatja azt. „Amikor utoljára találkoztunk épp túl volt egy orrplasztikán. Azt mondta, jobban érzi magát, de még nem boldog. A fenékműtétre volt szüksége a teljes boldogsághoz”- idézte a brit Telegraph című lap a lány egyik barátnőjét.

 

A fiatal nő halálát vizsgáló nyomozó szerint Joy végül október második hetében utazott Thaiföldre. Az interneten bukkant a Sompob Sansiri vezette klinikára, ahol vállalták, hogy 2000 fontért megoperálják a fenekét. „Azt mondta, az eljárás teljesen veszélytelen. Csak két implantátumot kért…” – nyilatkozták Joy szülei, akik még most sem hiszik el, hogy elvesztették imádott lányukat.

Mint kiderült, a műtétet már jóval záróra után, éjszaka hajtották végre. A beavatkozás után Joyt egy közeli szállodába vitték, ahol miután magához tért, fájdalmakra kezdett panaszkodni, ami miatt másnap azt kérte a sebésztől, hogy távolítsa el az implantátumokat. A gyanú szerint a lány fájdalmait az okozta, hogy a sebei elfertőződtek, a fertőzés pedig nem sokkal később az egész szervezetében szétterjedt. Joy ezt már nem élte túl.

A klinika Joy halála után bezárt, a vezető sebész, dr. Sompob pedig akár tíz év börtönbüntetésre is számíthat. Különösen, ha kiderül, engedély nélkül operálta a lányt. A nyomozók még várnak a boncolás eredményére, ami bebizonyíthatja, hogy halálát súlyos orvosi mulasztások okozták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik