Élet-Stílus

Egészségesek a nyolc éve gyermektelen pár négyes ikrei

A kismamának a napokban életmentő műtéten kellett átesnie, hogy mind a négy gyermekét a világra hozhassa.

Az amerikai házaspárról, Ashley és Tyson Gardnerről október elején írtunk először. Közvetlenül azután, hogy egy egész világ ismerte meg a történetüket egy megható videónak köszönhetően. A szóban forgó felvételen, amit néhány nap alatt több ezren osztottak meg, azt a pillanatot örökítették meg, amikor nyolcévnyi, hosszú várakozás után kiderült: szülők lesznek. Ráadásul nem is egy, de egyszerre négy csöppség szülei.

Néhány hónappal ezelőtt Ashely és Tyson utolsó lehetőségként jelentkezett a mesterséges megtermékenyítéses kezelésekre. Előtte nyolc évig kitartóan, de eredménytelenül próbálkoztak a gyerekvállalással, és már-már letettek arról, hogy valaha saját gyermekük születhet, így számba vették az örökbefogadás lehetőségeit is.

Aztán az endometriózisban szenvedő Ashley váratlanul úgy döntött, esélyt ad a mesterséges megtermékenyítésnek. Hosszú és fárasztó procedúra kezdődött, mialatt az orvosok igyekeztek felkészíteni a fiatal nő szervezetét az eljárásra. Az embriók beültetése után nem sokkal érkezett a hír: sikerrel jártak. Ashley méhében egyszerre négy kislány fejlődik. A leendő szülők öröméről videó is készült, íme:

A várandósság ezidáig mindenfajta komplikáció nélkül zajlott, ám hétfőn, a 20. heti ultrahangon kiderült, a két ikerpár közül az egyik, iker-iker transzfúziós szindrómában szenved, ami azt jelentette, hogy a közös lepényen osztozó ikrek közül az egyik a szükségesnél jóval kevesebb vérhez jutott hozzá, míg testvére sokkal többhöz. Az orvosoknak közbe kellett avatkozniuk, hogy Ashley mind a négy babát egészségesen hozhassa világra.

A Utah-ban élő házaspár a hét elején Kaliforniába repült, ahol egy specialista várta őket, aki sikeresen elvégezte az életmentő operációt. A pár időközben létrehozott egy Facebook-oldalt, ahol mindenről beszámoltak az eljárással kapcsolatban. „A könnyeink helyét végre megkönnyebbülés vehette át” – írták, miután a műtétet követő ultrahangos vizsgálaton kiderült, mind a négy baba egészséges.

 
Kép forrása: Facebook 

„Az orvosok célja az, hogy a terhesség 28. hetéig ne induljon meg a szülés. Szerintem a mi kis harcosaink még ennél is tovább a biztonságos anyaméhben maradnak majd” – írta Ashley, aki korábban a CNN hírcsatornának azt is elárulta, amikor megtudta, négyes ikreket vár, először nem hitt a fülének. „Még mindig kicsit sokkos állapotban vagyok, de rendkívül boldog” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik