Élet-Stílus

Tippek halogatás ellen

Jó hír, hogy a "majd később megcsinálom" - hozzáállás egy pontig teljesen normális. De van egy pont, amin túl érdemes rá odafigyelni.

A halogatás egy teljesen természetes és bizonyos határokon belül normális folyamat. Azonban minden ötödik felnőtt számára a halogatás valódi gondot okoz.

A halogatás oka többféle lehet, talán unalmasnak, nehéznek vagy időpazarlásnak tartjuk, esetleg úgy gondoljuk, hogy a várható eredmény nem lesz tökéletes. Ha ezektől a kellemetlennek tűnő feladatoktól ideig-óráig megszabadulunk, annak pozitív hatása van a hangulatunkra.

Az emberi természetre ugyanis jellemző, hogy a jövőbeni történéseket kevésbé valóságosnak vagy konkrétnak tartjuk, így az elvégzendő feladattal együtt járó esetleges büntetést vagy jutalmat is. A halogatás ugyanakkor a legtöbb esetben csak rossz szokás, melytől nehéz, de nem lehetetlen megszabadulni.


Kép forrása: Thinkstock 

Ehhez ad néhány tippet a Házipatika szakértője. 

Legyünk minél konkrétabbak, a feladatok meghatározásától kezdve a munka kezdési időpontjának a meghatározásáig!

Ha szükséges, bontsuk le a feladatainkat minél kisebb lépésekre és próbáljunk meg egyszerre 15-20 percet dolgozni. Legyünk realisták az időnkkel kapcsolatban!

Sajnos hajlamosak vagyunk túlbecsülni, hogy mi mindent tudunk elvégezni egy adott időegység alatt, ezért érdemes egy kicsit több időt hagyni az egyes feladatokra.

Kíváncsi, még mivel veheti fel a kesztyűt a halogatás ellen? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik