Élet-Stílus

Öngyilkos lett, mert nem tudta elviselni, hogy megerőszakolták

A brit kamaszlány a vonat alá vetette magát. Szülei a rendőrséget hibáztatják lányuk tragédiája miatt.

A 16 éves Mary Stroman idén januárban döntött úgy, hogy eldobja magától az életét, mert képtelen volt együtt élni azzal a tudattal, hogy megerőszakolták. „Anyu, én egy ócska ribanc vagyok” – idézi fel a brit középiskolás szavait édesanyja, aki halála előtt többször is könyörgött lányának, hogy segítsen a tettes nyomára akadni, de a lány hallgatott. „Azt mondta, a tettes megfenyegette őt, hogy nekünk, a családjának esik majd bántódása, ha bármit mond” – idézte az anyát, Sue Stromant a brit Mirror című lap.

A szülők szerint lányuk halálát egy éveken át tartó bántalmazássorozat okozta, hozzátették, Mary elmondásai alapján alig 12-13 éves lehetett, amikor a bántalmazója először kapcsolatba lépett vele – árulta el az édesanya, aki lánya minden személyes holmiját átadta a rendőrségnek, hogy mielőbb megtalálhassák a tettest, aki tönkretette lányuk életét.


Az utóbbi években folyamatosan rettegett
Kép forrása: Daily Mail 

„Egyik alkalommal elárulta nekünk, hogy a bántalmazója számtalanszor kényszerítette szexre: nyilvános parkokban, vasútállomáson, sőt még egy islingtoni bevásárlóközpont vécéjében is. A lányunk képtelen volt együtt élni ezzel a teherrel, és képtelen volt megszabadulni a zaklatójától, ezért lett öngyilkos” – mondja az asszony, aki elárulta, kitűnő lányának körülbelül ebben az időszakban lettek tanulási- és magatartásgondjai.

„Inni kezdett, és rendszeresen vagdosta magát, mint kiderült azért, hogy fel tudja dolgozni azt a sok rettenetes dolgot, ami vele történt. Nekünk sokáig semmit nem mondott, akkor kezdtem el gyanakodni, hogy valami baj van, amikor megláttam a sebeit. Azonnal pszichológushoz vittük, ahol kiderült, a szexuális bántalmazás miatt poszttraumás stresszben szenved.”

Mary a diagnózisa után folyamatosan kezeléseket kapott, de az állapota nem javult. Végül, miután legjobb barátnője öngyilkos lett, végleg feladta. Onnantól kezdve folyamatosan a halálon járt az esze, míg végül egy januári napon megírta búcsúleveleit, és a vonat elé vetette magát.

A haláleset felderítésére vizsgálóbizottság ült össze, az ügyben pedig jelenleg is zajlanak a meghallgatások: az illetékesek azt próbálják kideríteni, ki lehetett a felelős a kamaszlány haláláért.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik