Élet-Stílus

Elvis és Isten nevében nem adnak össze melegeket

A Las Vegas-i kápolnák egy része nem tartja be az új törvényeket.

A hollywoodi filmek egyik jellegzetes visszatérő momentuma: a szerelmesek annyira szerelmesek, hogy úgy döntenek: azonnal elutaznak Las Vegasba, és ott – lehetőleg még aznap – kimondják a boldogító igent. Nevada állam törvényei ugyanis lehetővé teszik, hogy a vőlegényből és a menyasszonyból (vagy akár a 20 perce összeismerkedett párból) pikk-pakk férj és feleség legyen.

A másik, ami azonnal mindenkinek beugrik a kaszinóváros házasodási szokásairól, az az Elvis-tematikára épülő lagzi. Ki ne vágyna egy ilyen jampi hepajra? Ásó, kapa, nagyharang, rock and roll!

Az azonos nemű pároknak ez (is) nehezen adatik meg.

Pedig Nevada államban október 9-e óta él a törvény, amely kimondja, hogy házasságot köthetnek a meleg és a leszbikus párok; de az Elvis-kápolnák egy részében úgy tűnik, nem törődnek a friss szabályozási változásokkal.

A 8newsnow.com körbekérdezte az érintett vállalkozásokat, és a házasság-bizniszben érintett szakemberek közül többen is határozottan kijelentették, hogy nem adnak össze azonos nemű párokat. Egyikük a hitére hivatkozva utasított el házasulandókat, de volt olyan is, aki egyáltalán nem indokolta döntését.

Kérdés, hogy mit szólnak majd ehhez a hatóságok – hiszen a vállalkozók ezzel törvénybe ütköző cselekedetet követnek el.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik