Élet-Stílus

Egészséges fia lett, miután az embriót a méhéhez ragasztották

A 43 éves nő 15 éve hiába várt gyermekáldásra. Egy úttörő technikának köszönhetően lett anya.

„Nagyon féltem, hogy a módszer nem biztonságos, de mégis rábólintottam, mert kétségbeesetten vágytam arra, hogy anya legyek” – nyilatkozta Emma Ryley a Daily Mail című brit lapnak. A 43 éves nő ezután azt is elmondta, férjével 15 éve döntötték el, hogy kibővítik a családot, és gyermeket vállalnak. „Csakhogy, hiába minden, nem estem teherbe” – tette hozzá Emma.

Az első két sikertelen év után a pár úgy döntött, kivizsgáltatják magukat, hátha valamilyen szervi ok áll a meddőségük hátterében. „A legnagyobb meglepetésünkre az orvosok mindent rendben találtak, és azzal bocsátottak minket utunkra, hogy próbálkozzunk tovább. Úgy tettünk, ahogy az orvos javasolta, de nem volt eredménye.”


Kép forrása: Daily Mail 

Emma és 42 éves férje, Paul 2012 decemberében megelégelték a kudarcokat, és azon túl, hogy az örökbefogadást fontolgatták, elhatározták, hogy jelentkeznek mesterséges megtermékenyítésre. „A kezelés végén három életképes embriót hoztak létre az orvosok, majd az egyiket beültették a méhembe.

Hogy biztos lehessen az eredmény, egy kísérleti eljárást is alkalmaztak nálunk: egy speciális ragasztóanyaggal tapasztották az embriót az anyaméhhez.” Emma elmondja, amikor a beültetés előtt a beleegyezését kérték, félve mondott igent. „Rettegtem, hogy valami baj lesz, de úgy voltam vele, ha csak ez az egy módja van annak, hogy anya legyek, meg kell próbálnom.”

36 héttel később Emma egészséges kisfiúnak adott életet, akit férjével Ethannak neveztek el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik