Élet-Stílus

A fogyókúrájának köszönhetően derült ki, hogy rákos

A középkorú asszony remélte, hogy ha lefogy néhány kilót, megváltozik az élete. Igaza lett...

Amikor több mint 130 kilósan, Jo Richings úgy döntött, fogyókúrába kezd, csak remélni tudta, hogy ezzel megváltozik az élete. „A dietetikusom annyit mondott, hogy ezzel meghosszabbíthatom az életemet” – mondja a Mirror című brit lapnak adott interjújában a 45 éves nő. „Milyen igaza volt…” – teszi hozzá sóhajtva.

Jo, mint mondja, sosem volt igazán vékony. Már a középiskolában is állandó súlyproblémákkal küzdött, ami miatt rendszeresen voltak depressziós epizódjai. „Sokat csúfoltag a zsírpárnáim miatt. Ilyenkor rendszerint az evésbe menekültem, mert az mindig megnyugtatott” – árulja el. Aztán két évvel ezelőtt egyszer csak úgy döntött, változtat az életén.


Képek forrása: mirror.co.uk 

„Szinte lehetetlen volt rám méretben is megfelelő ruhát találni. 130 kiló voltam, és utáltam tükörbe nézni.” Jo ezekután sokáig kutakodott az interneten a megfelelő fogyókúrás módszer után, mígnem rá nem talált a neki valóra. „Az elején piszok nehéz volt, csak úgy tudtam rávenni magam a sovány, diétás ételekre, hogy azt mondogattam magamban, hogy meg tudom csinálni. Ugyanez volt a helyzet az edzőteremmel is.”

Jo elhatározottságát végül siker koronázta: néhány hónap alatt négy ruhaméretet fogyott. „És ekkor jött a rák… szinte a semmiből” – mondja az asszony, aki azután bukkant csomóra a mellében, hogy fogyni kezdett. „Tudtam, hogy ez valami nagyon nem jó, és nem sokkal később az orvosom is megerősítette a gyanúmat: rosszindulatú daganat.”

 

Nyolcszor kapott kemoterápiás kezelést, de mert a szer nem használt, az orvosoknak el kellett távolítaniuk az asszony mellét is. „Alig pár hónappal a műtét után meghalt az édesanyám, a férjem pedig beadta a válókeresetet. Életemben nem voltam még olyan mélyen lelkileg, mint abban az időszakban.” Jo elárulja, ezidő alatt rövid időre feladta a fogyókúrát is, hogy aztán nem sokkal később, újult erővel vesse bele magát. „Ott álltam kopaszon, egy amputált mellel, több mint száz kilósan. Nem adhattam fel. Újra akartam kezdeni.”

Jo mostanáig 44 kilót fogyott, és úgy döntött, készít egy mobiltelefonra írt motivációs alkalmazást azokból a mondatokból, amik neki is segítettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik