Élet-Stílus

Pókcsípés ölte meg a tízéves fiút

A tehetséges fiú észre sem vette, hogy megcsípte egy pók. Két hét múlva meghalt.

Keith Pierce, a tízéves montanai kisiskolás először azután került kórházba, hogy az egyik lába látszólag minden ok nélkül feldagadt. Keith, aki tehetséges amerikai focista volt rendszeresen játszott a szabadban, és valószínűleg észre sem vette, amikor az egyik lábát megcsípte egy pók. Csak napokkal később szólt szüleinek, amikor a lába fájni kezdett és megduzzadt.


Képek forrása: Daily Mail 

Csakhogy a szülei hiába vitték azonnal a Billingsben lévő St. Vincent kórház sürgősségi osztályára, ott az orvosok annyit tudtak megállapítani, hogy a fiú tüneteit nem rák okozza. Gyulladáscsökkentőt adtak neki, majd hazaküldték. Sokáig úgy tűnt, Keith lába meggyógyul, ám egy héttel az első kórházi látogatás után a tünetei súlyosbodtak: a lábán hatalmas, fekete hólyag jelent meg, a körülötte lévő szövetek újra fájdalmasan megduzzadtak.

 

Keith ismét kórházba került, ahol ezúttal vérmérgezéssel kezelték, csakhogy az állapota nem javult. Két nappal később műteni kellett, de többet nem tért magához. Szüleinek kellett meghozniuk azt a fájdalmas döntést, hogy leveszik gyermeküket a gépekről. Ezt követően, csak a boncolás után derült ki, hogy a kisfiú súlyos vérmérgezését egy két héttel korábbi pókcsípés okozhatta. A szervezetében talált méreg alapján az orvosok azonosították a pókot is: Keithet valószínűleg egy barna hegedűpók csípte meg, aminek csípése – noha közvetlenül nem halálos – igen veszélyes, mert egy olyan sejtmérget tartalmaz, ami gyakorlatilag felemészti a megmart területet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik