Élet-Stílus

A Facebookon keres vesét egy édesanya

Azért döntött úgy, hogy netes kampányt indít, mert karácsonyra szeretne otthon lenni három gyermekével.

Amikor Emma O’Regan 24 évesen életet adott harmadik kisfiának, úgy érezte, teljes az élete. A brit édesanya boldog volt, és alig várta, hogy a gyermekágyas időszak után végre minden idejét gyermekeinek szentelhesse. Csakhogy volt egy kis gond: a kontrollvizsgálatokon kiderült, Emma vérnyomása nem állt vissza az egészséges tartományba, és vészesen alacsony maradt. Néhány nappal később a vértesztek kimutatták, valami gond van a veséjével.


Képek forrása: Facebook 

„Az orvosom azt mondta, mivel nincsenek tüneteim és a vesefunkcióimat is rendben találta, hazamehetek. Felírt néhány gyógyszert, amit napi szinten szednem kellett, és ennyi.” Emma ezt követően élte az aktív édesanyák mindennapjait, míg három évvel később a játszótéren össze nem esett. Mentő vitte kórházba, ahol megállapították, a veséi mindössze 15%-ban látják el a feladatukat.

„És ez az érték mostanra tovább romlott: már csak 4%-osak a veséim, emiatt hetente háromszor járok teljes napos dialízisre. Az orvosom persze azonnal felrakott a transzplantációs listára, de eddig még nem volt olyan donor, aki megfelelt volna nekem” – panaszolja az édesanya, akinek legnagyobb vágya, hogy karácsonyra otthon lehessen imádott gyermekeivel, akikre most az édesanyja és az édesapja vigyáz.

 

„Úgy döntöttem a kezembe veszem a sorsomat, és az interneten megkeresem a mentőangyalomat” – magyarázza Emma, miért indított Facebook-oldalt. „Sok olyan történetet hallottam, ahol az internet népe segített az átültetésre várón, és abban bízom, hogy ez a csoda velem is megtörténhet. Tudom, hogy egy vese nagyon nagy kérés, és hogy kevesen vannak azok, akik vállalják, hogy lemondanak egy szervükről valaki más kedvéért, de bízom benne, hogy ha van ilyen ember, jelentkezik.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik