Élet-Stílus

Súlyos tévhitek a szerelemről

A romantikus könyvek és filmek olyan mítoszokat állítanak ugyanis fel a szerelemről és a párkapcsolatokról, amelyeknek a valódi életben nehéz megfelelni.

A szórakoztatóipar által sugallt mintáknak nagyon sokan hiszünk, gyakran öntudatlanul formálják az elvárásainkat a potenciális partnerekkel, a házassággal vagy az együttéléssel kapcsolatban, és mivel ezekbe az elvárásokba a hétköznapi problémák nehezen férnek bele, könnyen boldogtalanná válhatunk.

A sikertelen kapcsolatok az egyik legnagyobb lelki terhet jelenthetik: egy amerikai felmérés szerint az emberek mintegy 20 százaléka magányosnak érzi magát, és úgy gondolja, a magány nagymértékben hozzájárul az élettel való elégedetlenségéhez (nem is beszélve arról a számos egészségügyi problémáról, melyet a kutatások során összefüggésbe hoztak a magánnyal).

Lássuk tehát a legnagyobb, éppen ezért legkárosabb tévhiteket:


Kép forrása: Thinkstock 

Van valaki a világon, a Nagy Ő, aki csak nekem teremtetett, csak vele lehetek egész!

Egy egészséges kapcsolatban nincs szükségünk a másikra ahhoz, hogy egésznek érezzük magunkat, hiszen a kapcsolat két teljes individuum harmonikus együttlétéről szól. Nem szabad a másiktól függni, semmilyen téren, ez ugyanis aránytalanságokat feltételez a kapcsolatban és egy idő után boldogtalansággal, elégedetlenséggel jár együtt.

Csak a szerelem első látásra az igazi, amikor először megpillantod a másikat, és érzed, hogy megtaláltad azt, akit egész életedben kerestél!

Az igaz, hogy az első találkozáskor kialakulhat vonzalom két ember között, a mély és igaz szerelem érzéséhez azonban jóval hosszabb időre van szükség, hiszen meg is kell ismerni a másikat. Első pillantásra nem lehet megállapítani a másik hibáit és értékeit, nem lehet megismerni a vágyait, elképzeléseit az életről, és azt sem, hogy ezeket hogyan lehet összeegyeztetni azzal, amit mi érzünk és gondolunk.

Még többet szeretne tudni? Olvassa a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik