Élet-Stílus

Kutyája gyógyította meg az idős bácsit

Miután kórházba került nem beszélt, nem mozgott, még csak nem is evett. Az aggódó gondozóinak és elveszettnek hitt kutyájának köszönheti életét.

Amikor a 73 éves James Wathent leromlott egészségi állapota miatt egy kentucky-i kórházba vitték, sorsára maradt, idős kedvencét, a helyi állatvédők vették gondozásukba. Miután a bácsiról kiderült, hogy állapota miatt sokáig kórházba marad, Bubbát, a félszemű csivavát ideiglenes gazdánál helyezték el. Fogalmuk sem volt, mit indítanak el ezzel…

James Wathen néhány nappal a bekerülése után váratlanul teljesen passzív lett: nem beszélt, nem mozgott, és aggódó ápolónői elmondása szerint az ételt is megtagadta magától. Sokáig faggatták, mire nagy nehezen kibökte – egész pontosan elsuttogta-, hogy hiányzik neki a kutyája. A kórház dolgozói azonnal akcióba lendültek: bár pontosan tudták, hogy az intézmény szabályai tiltják, úgy döntöttek, a föld alól is előkerítik a bácsi kedvencét.


Képek forrása: Knox-Whitley Animal Shelter 

A sors különös játéka, hogy otthonától és imádott gazdájától távol, a kis Bubba is egyre rosszabb állapotba került. Ideiglenes befogadója az amerikai Today című műsorban elmondta, a tündéri kiskutya egy falatot sem volt hajlandó elfogadni, miután hozzá került.

 

Szerencsére az ápolónők még időben Bubba nyomára akadtak ahhoz, hogy megmentsék az ő és gazdája életét. „Amikor elindultunk vele a kórházba, először nagyon szomorú volt. Hiába csavartuk őt egy pokrócba, egész ízében remegetett. Aztán, ahogy közeledtünk a gazdi szobája felé, nem viccelek, hirtelen megváltozott: felemelte a fejét, a szeme is csillogni kezdett. Teljesen átalakult.”

Az alig 30 perces találkozó Jamesre épp ilyen hatással volt. Az ápolók is alig akarták elhinni, de Bubba érkezése után a bácsi felvillanyozódott: magától felült, történeteket mesélt és újra enni kezdett. „Semmi kétség, ez a kis jószág visszaadta az életkedvét” – szögezte le az egyik ápolója, aki elárulta, az első néhány napban nem gondolták volna, hogy a bácsi tovább él majd néhány hétnél. „Szerencsére nem lett igazunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik