Élet-Stílus

Elvesztették hetes ikreiket, mert nem akartak közülük választani

Pokoli választás elé állították a kismamát, aki küzdelmes hónapok után esett teherbe: vagy elvetet néhány babát, vagy mindet elveszti.

Az amerikai Charlotte-ban élő focista házaspár, Lindsey és Steve Justice két gyönyörű kislány után határozta el, hogy harmadik gyermeket szeretne. Embert próbáló hónapok következtek, nem sokkal a döntés után ugyanis kiderült, Lindsey policisztás ovárium szindrómában (PCOS) szenved, emiatt kicsi volt a valószínűsége, hogy teherbe tud esni.

„Minden egyes hónap tíz évnek tűnt, miközben vártam a két csíkot. De sokáig nem jött, így a férjemmel már az örökbefogadáson kezdtünk gondolkodni” – mesélte az amerikai WCNC csatornának Lindsey.


Képek forrása: Facebook 

Aztán Steve 30. születésnapján jött a meglepetés: Lindsey pozitívat tesztelt. A pár örömmámorban úszott, ám az öröm még ennél is nagyobb volt, amikor a hatodik hetes ultrahangon kiderült, az asszony méhében nem egy, hanem egyszerre hét baba növekszik. „Ekkor szembesültem életem legnehezebb döntésével” – emlékezett vissza Lindsey, majd könnyben úszó szemmel folytatta. „Az orvosom közölte, az enyémhez hasonló terhesség extrém ritka, és kicsi a valószínűsége, hogy mind a hét babát meg tudom szülni. Azt javasolta, vetessek el néhány babát, hogy a többinek esélyt adjak az életre. Csakhogy képtelen voltam választani.”

 

Lindsey végül nem ment bele az abortuszokba, és szinte mindent megtett, hogy a 23. hétig az anyaméhben tudja leendő gyermekeit, akik mindannyian lányok lettek volna. „A 23. hét után már lett volna esélyük, de sajnos a 21. héten váratlanul elfolyt a magzatvíz és összehúzódásokat éreztem. Nem hittem el. Nem akartam.”

 

Hiába mentek azonnal kórházba, Lindsey nem sokkal később megszülte az első babát, majd néhány órával később mindössze 10 perc leforgásával a többieket is. „Csak két órát éltek…” – sírta el magát az asszony, aki a tragikus események ellenére sem bánta meg döntését az abortuszt illetően. „Ha lehetne újra és újra és újra végigcsinálnám ezt a 21 hetet, annyira csodálatos volt minden” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik