Élet-Stílus

„Azt hittem terhes vagyok, pedig daganatom volt”

A brit édesanya a várva várt ultrahangon tudta meg, hogy tüneteit nem terhesség okozza.

„Alig vártam az első vizsgálatot, és már előre örültem annak, hogy a születendő gyermekem első képével a kezemben távozom majd” – emlékszik vissza a 39 éves derbyshire-i édesanya. Sonja Riley legnagyobb döbbenetére azonban az orvos azon a vizsgálaton nem talált semmit, ami terhességére utalt volna: „Se szívhang, se magzat, semmi nem volt, ami a reggeli rosszulléteimet és a fáradékonyságomat magyarázta volna.”

Az orvos elővigyázatosságból további vizsgálatokra küldte Rileyt, ahol hamar kiderült, tüneteit tényleg nem egy magzat, hanem egy nagyon ritka jelenség okozza. „Üszögterhességnek hívják. Akkor alakul ki, amikor a normális esetben méhlepénnyé alakuló sejtek szölőfürtszerű cisztákká alakulnak, melyek szélsőséges esetben rosszindulatúvá válhatnak.”


Kép forrása: mirror.co.uk 

A diagnózist követően Sonja két műtéten is átesett, csakhogy a daganat tovább terjedt a méhére is. A fordászként dolgozó Sonja ezt követően hét hónapig tartó kemoterápiát kapott, ami fizikailag és lelkileg is nagyon megviselte. „Rettegtem, hiszen anyámat nem sokkal korábban vesztettem el a rák miatt, és apám is éppen ebben a betegségben szenved. Nem akartam, hogy én legyek a harmadik a családban” – tette hozzá.

Rengeteget fogyott, és szinte folyamatosan gyenge volt, de így is bejárt dolgozni, a munkatársai pedig sokat segítettek neki abban, hogy átvészelje a legnehezebb időszakot. „Az elején az is különösen sokkoló volt, hogy tudatosítanom kellett, a legnagyobb öröm helyett a legnagyobb rosszal nézek szembe” – árulja el. A 39 éves nőt azóta gyógyultnak nyilvánították, és most abban reménykedik, hogy hamarosan olyan energikus lesz majd, mint a rémálom előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik