Élet-Stílus

Szeretné tudni, mennyivel rövidíti meg az életét a cigi?

Egy amerikai weboldal azt állítja, ki tudta számolni azt, amit eddig mindenki csak találgatott.

A készítők az ötletet a számolgatáshoz saját bevallásuk szerint a közös cigiszünetekben kapták. „Egy csomószor szegezték nekünk a kérdést ismerősök és barátok is, hogy vajon egy-egy szál cigi vagy épp egy pohár sör mennyivel rövidíti meg az életünket” – magyarázta a brit Daily Mailnek az oldal tulajdonosa, Jake Tri.

Nos, bár a magunk részéről kicsit furcsának találjuk, hogy valakinek sörözgetés közben azon járjon az esze, hogy épp pusztítja magát, azért csak átnyálaztuk a treatment4addiction számait, melyek szerint a függőséget okozó szerek közül (mint például alkohol, cigaretta, kokain, metadon, heroin), a cigaretta öl a leglassabban.


Képek forrása: treatment4addiction.com 

Ahogy az a fenti infografikából is kiderül, egy átlagos bagós, aki naponta egy dobozzal füstölög el, legalább tíz évvel rövidíti meg az életét. A grafikonból az is kiderül, az életük végéig dohányzóktól egy szál cigaretta közel 14 percet lop el a folytatásból.

Meglepő, de az alkohol még ennél is többet: a weboldal szerint legalább 16 évvel él kevesebbet, aki napi szinten két pohár italnál többet iszik. Íme, az erről szóló grafikon:

 

A treatment4addiction gárdája a dohány és az alkohol mellett azt is kiszámolta, mennyivel élnek kevesebbet a heroin-, kokain- és metadonfüggők. Ezeket a grafikonokat ide kattintva nézhetik meg

Ajánlott videó

Olvasói sztorik