Élet-Stílus

Meglepő jelei vannak a zsenialitásnak

Szeretné tudni, honnan ismerheti fel a zseniket?

A sztereotípia szerint minél okosabb valaki, annál kevesebb sikere van a másik nemnél, hiszen senki nem akar egy kockával vagy kékharisnyával randevúzni. Kutatások bizonyították, hogy ennek valóban lehet valóságalapja. Egyetemi hallgatókat kérdeztek ki a szexuális szokásaikról, és arra a megállapításra jutottak, hogy a magasabb intelligenciájúaknak jóval kevesebb partnerük volt, mint átlagos intelligenciájú társaiknak. A szüzek aránya is magasabb volt a körükben: 45 százalékuknak még nem volt korábban szexuális tapasztalata. Ennek több oka is lehet.

Egyrészt, az intelligensebb emberekben kevesebb lehet a szexuális vágyért felelős tesztoszteron, másrészt általában jobban ismerik a veszélyeket, emiatt kevésbé hajlamosak arra, hogy váltogassák a partnereiket. A magasabb szellemi képességekkel bírók emellett jobban koncentrálnak a tanulmányaikra, így kevesebb közösségi programon vesznek részt, így kisebb esélyük van arra, hogy ellenkező neműekkel találkozzanak. Meglepő tény ugyanakkor, hogy a nagy brit egyetemek környékéről különösen sok szexuális játékszert rendelnek.


Kép forrása: Thinkstock 

Magasabb intelligencia, több kábítószer?

Azt gondolhatnánk, hogy aki intelligensebb, jobban ismeri a kábítószerek káros hatásait, így nem is érdeklődik irántuk. Azonban a kutatások szerint éppen ők azok, akik szívesebben kísérleteznek, ismeretlen eredetű, illegális drogokkal is. 8000 ember megkérdezése után kiderült, hogy a férfiak 50 százalékkal nagyobb eséllyel próbálnak ki amfetamint, 65 százalékkal nagyobb az esélye annak, hogy ecstasyt használjanak. Ez az arány még úgy is megmaradt, hogy figyelembe vették a szociális státuszt. Meglepő módon, a drog iránt élénken érdeklődők egyébként igen egészséges életet éltek, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak, és kevesebbet dohányoztak.

Magasabb intelligencia, bagoly életmód?

A zsenikre alapvetően jellemző, hogy hajlamosak felrúgni az elfogadott társadalmi szabályokat, és gyakran szembemennek a szokásokkal. Ez gyakran az időbeosztásra is igaz. A magasabb intelligencia sokszor jár együtt álmatlansággal vagy alvászavarokkal, illetve azzal, hogy az okosabb emberek éjjel hatékonyabbak, jobban tudnak dolgozni és tanulni is. Egy kutatás szerint ahogy nő az intelligenciahányados, úgy csökken a pihenéssel töltött órák száma.

Még többet szeretne megtudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik