Élet-Stílus

Kutyái mentették meg a Parkinson-kóros néni életét

Az idős asszony két napig feküdt törött könyökkel a konyhája padlóján.

A 76 éves floridiai asszony azután került kilátástalan helyzetbe, hogy a sját konyhájában megcsúszott és elesett. Az idős, Parkinson-kórban szenvedő nő egyedül él két kutyájával, így hiába próbált erőtlen hangon segítséget hívni, senki sem hallotta meg.

„Olyan szerencsétlenül estem, hogy eltörtem a könyökömet, ráadásul a fejemet is beütöttem, így időről-időre elvesztettem az eszméletemet” – emlékszik vissza az ABC News riporterének arra a rettenetes 48 órára Judy Muhe. „Ha nincs velem Higgins és Dodger, valószínűleg meghaltam volna” – teszi hozzá.

Higgins és Dodger, Judy két díjnyertes golden-retriever, akik az asszony elmondása szerint végig virrasztották mellette a két napot. „Elmehettek volna élelemért vagy vízért, de nem tették. Kitartóan vártak mellettem és felváltva melegítettek, hogy a hideg kövön ne hűljek ki” – mondja az asszony könnyes szemmel. „Ők tartották bennem a lelket, elég volt csak rájuk pillantanom, és tudtam, nem vagyok egyedül. Jó érzés volt.”

Az asszonyt végül szomszédasszonya mentette meg, aki megelégelte, hogy Judy nem veszi fel az otthoni telefonját, és úgy döntött, akcióba lép. Mint elmondta, Judy fiától szerezte a kulcsot, amivel bejuthatott a lakásba. „Mikor beléptem az ajtón, megláttam Judyt. A padlón feküdt, körülötte a kutyáival, akik mikor megláttak odarohantak hozzám, majd vissza Judythoz. Olyan volt, mintha meg akarnák nekem mutatni, hogy bajban van” – mondta Kathy Jacobs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik