Élet-Stílus

Az alkohol ölte meg a 24 éves lányt

Gyászoló apja 21 év alatt megtiltaná az alkoholfogyasztást.

A 47 éves skót férfi azért szállt síkra a brit alkoholra vonatkozó szabályok szigorítása mellett, mert gyászol: a közelmúltban vesztette el egyetlen lányát, aki fiatal kora ellenére – mindössze 24 éves volt – idült alkoholista volt. Jim beszámolója szerint mindent megtettek, hogy jobb belátásra térítsék a 24 éves céltudatos és értelmes lányukat, ám nem jártak sikerrel. Leigh idén májelégtelenségben meghalt.

A megtört férfi elmondja, Leigh 16 éves korától kezdve ivott rendszeresen. „Először csak a barátaival, egy-egy hétvégi bulin, később, ahogy egyre több lett a stressz és a követelmény, már otthon is. „Naponta három liter cidert ivott meg a szobájába zárkózva” – mondja az apa, aki ma már bánja, hogy lánya problémájára csak későn jött rá.


Kép forrása: mirror.co.uk 

„Egy-egy részeg este után másnap reggel mindig makulátlan volt. Mosolygott, életteli volt, tett-vett, nem láttunk rajta semmit” – árulja el Jim, aki miután kiderült az igazság, igyekezett segítséget találni a lányának. „Voltunk a névtelen alkoholisták csoportjában, kórházban, sőt még egy elvonókúrán is, de az eredmények alig néhány hónapig tartottak ki. Leigh utána mindig visszaesett.”

A rendszeres és állandó ivás végül tönkretette a lány máját, így az utolsó hónapokra nemcsak a személyisége, de a külseje is megváltozott. „A teste felpuffadt, a bőre besárgult, a szemei vérben úsztak, én pedig nem tehettem semmit, csak néztem, ahogy a csodálatos, tehetséges biológus lányom tönkreteszi magát.”

A kétségbeesett apa úgy véli, ha lánya később jutott volna alkoholhoz, mindez elkerülhető lett volna, épp ezért, most azt akarja elérni a törvényhozóknál, hogy Amerikához hasonlóan szigorú törvényt vezessenek be, és csak 21. életévüket betöltött fiatalok vásárolhassanak legálisan alkoholt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik