Élet-Stílus

Nem akar tovább bujkálni a szörnynek kikiáltott férfi

Az 52 éves Reggie ritka betegsége miatt évekig nem mert emberek közé menni. Most az elfogadásért harcol.

Az amerikai Reggie Bibbs elmúlt 50 éve borzalmasan telt. Ritka betegsége miatt élete szinte minden napján kénytelen volt azzal szembesülni, hogy az emberek rettegnek, sőt mit több, undorodnak tőle. „Az iskolában senki nem akart mellém ülni, az egyik gyorsétteremben pedig az eladó hozzám vágta az ételt, miután meglátott” – panaszolja a férfi, aki ezek után úgy döntött, soha többet nem megy emberek közé.


Kép forrása: Wikipédia 

Reggie, csakúgy mint édesanyja, bátyja és még két testvére, neurofibromatózisban szenved. Egy olyan genetikailag öröklődő betegségben, aminek következtében a bőrön többszörös csomók, jó és rosszindulatú tumorok jelennek meg. Az 52 éves férfi esetében születése után a bal szeme környékén és a bal lábfején jelentek meg a csomók, melyek egész életében nőnek. Azután is, hogy műtéttel levették őket.

Mint mondja, édesanyja közvetlenül a születése után nem tulajdonított túl nagy jelentőséget a csomóknak, csak 8 hónapos korában vitte őt az egyik houstoni kórházba, amikor képtelen volt ráadni kisfiára a cipőt. „Akkor közölték velünk, hogy neurofibromatózisom van” – meséli.

A betegség miatt Reggie egészen – szintén neurofibromatózisban szenvedő – bátyja haláláig remeteként élt, ám ekkor úgy döntött, véget vet a bujkálásnak, és elfogadtatja magát az emberekkel. Azóta gyakorlatilag a betegség nem hivatalos szóvivője lett: kampányol, tájékoztat és harcol azért, hogy a hozzá hasonló sorsú embereknek könnyebb legyen az élete. Bátyja halála után azt is elhatározta, nem fekszik többet kés alá, mert mint mondja: „Ilyen vagyok, ilyennek születtem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik