Élet-Stílus

Meghalt a baba, akinek már születése előtt bakancslistát írtak

A szülők pontosan tudták, hogy születendő gyermekük súlyos beteg, ezért döntöttek úgy, hogy minden közös percet felejthetetlenné tesznek.

Jóval azelőtt, hogy egyáltalán megszületett volna, a kis Shane Michael Haley nem mindennapi élményeket élhetett át: járt baseball meccsen, az Empire State Building tetején, sőt, még a legendás philadelphia sajtossteaket is megkóstolhatta. Mindezt azért, mert szülei már a terhesség második hónapjában megtudták, kisfiuk súlyos fejlődési rendellenességben szenved és csak rövid ideig él majd.

Anencephalia. Egy betegség, melynek következtében a méhben növekvő magzatnak nem fejlődik ki rendesen az agya és a koponyája, és amellyel – az orvosok előrejelzései szerint – a babák alig néhány napig élnek csak. Bár a philadelphiai szülők, Jenna és Dan Haley minderről már a terhesség elején tudtak, úgy döntöttek, nem szakítják meg a terhességet, hanem végigcsinálják és a lehető legtöbb közös emléket gyűjtik első gyermekükkel.


Képek forrása: Facebook / Prayers for Shane 

A kis Shane végül csütörtökön, hajnali fél háromkor született meg, és nem sokkal negyed hét után halt meg, miután találkozhatott a családjával és megkeresztelték – számolt be a gyászoló édesanya a kisfiúnak létrehozott Facebook-oldalon. „Nagyon hálásak vagyunk azért a kis időért is, amit a fiunkkal tölthettünk. Szerencsésnek érzem magam, hogy lehetőségem volt a karomba venni és megölelni őt” – tette hozzá.

 

A pár megható története az interneten keresztül több százezer emberhez jutott el, akik a párral együtt izgultak végig minden pillanatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik