Élet-Stílus

Hogyan előzhetjük meg az impotenciát?

Az erektilis diszfunkció olyan betegség, amelytől a legtöbb férfi retteg, és amellyel sajnos egyre többüknek kell szembenézni az idő múlásával.

Ami a szívnek árt, az az erekciónak sem tesz jót – állapították meg kutatók. A szívbetegségeket okozó érszűkület ugyanis nemcsak a koszorúerekben jelentkezhet, hanem azokban az erekben is, melyek a pénisz vérellátásáért felelősek. Az egészségtelen étrend (melyben kevés friss zöldség és gyümölcs, de sok zsíros, sós, feldolgozott étel szerepel) az egész keringési rendszerre rossz hatással van. Ezzel szemben az erektilis diszfunkció viszonylag ritka például a mediterrán diétát követőknél. Ez az étrend zöldségben és gyümölcsben, teljes kiőrlésű gabonafélékben, olívaolajban, halakban és vörösborban gazdag.

Tartsuk a súlyunkat!

Az elhízás számos módon hat az egészségünkre, illetve az erekcióra. Az egyik legveszélyesebb szövődménye a cukorbetegség, mely az idegek sérülését, pusztulását is okozhatja – többek között azokét is, melyek az erekcióért felelősek.

Vigyázzunk a koleszterinszintünkre!

A hipertónia és a magas koleszterinszint egyaránt roncsoló hatással van a vérerekre, azokra is, melyek a pénisz vérellátásáért (így az erekcióért is) felelősek. Mivel a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek egyik kellemetlen mellékhatása lehet az erektilis diszfunkció, ezért érdemes megelőzni a bajt, és amíg lehet, rendszeres mozgással, megfelelő étrenddel, a stressz kerülésével kordában tartani a vérnyomásunkat.

Még többet szeretne megtudni? Olvassa el a folytatást a Házipatikán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik