Élet-Stílus

Focilabdányi daganat nőtt a kamaszlány szájában

Hála egy jószívű lelkésznek, a 17 éves kongói lányt megműtötték, így végre teljes életet élhet.

„Beteg voltam és rettentő boldogtalan. Az utóbbi néhány évben már az utcára sem mertem kimenni, mert féltem attól, hogy az emberek megbámulnak” – panaszolja a 17 éves Grace, aki az életét egy, a szájában növő, focilabda nagyságú tumor miatt élte önkéntes számüzetésben.


Képek forrása: Mercy Ships 

„A családom próbált segítséget keresni nekem, de szinte semmire nem volt pénzünk, ami valóban segített volna” – mondja a kongói lány, majd hozzáteszi, a falujukban praktizáló orvos az elsők között jelentette ki, hogy nem tud segíteni a lány betegségén. „Végül mégis ő lett az, aki megváltoztatta az életemet, mikor összehozott egy találkozót egy fiatal lelkésszel, aki elintézte, hogy megműtsenek” – meséli a lány.

 

Gracet a Mercy Ship nevű kórházhajó fedélzetén műtötték, ami kifejezetten azért járja a világ tengereit, hogy segítsen azokon az embereken, akik orvosi ellátásra szorulnak, de a kezelést nem tudnák megfizetni. Grace négy órás operációját dr. Gary Parker sebész végezte, aki elmondta, a beavatkozás során sikerült eltávolítaniuk a hatalmasra nőtt daganatot, emellett kivették a lány roncsolódott alsó állkapcsát és lemezekkel pótolták.

 

A sikeres műtét visszaadta Grace önbizalmát, aki most úgy döntött, visszaül az iskolapadba, hogy egyszer orvos lehessen belőle. „Minden vágyam, hogy egyszer hozzám hasonló sorsú embereken segítseg, és visszaadjam az életüket” – árulta el a fiatal lány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik