Élet-Stílus

Lenyelte a gombelemet az egyéves kislány – belehalt

Az édesanya mindössze egy pillanatra fordult el játszó gyermekétől.

„Azt szeretnénk, ha a történetünk a világon mindenkihez eljuthatna, hogy más szülőkkel hasonló még csak véletlenül se fordulhasson elő” – nyilatkozta a kis Eliza megtört édesapja. Mohammed Bashir azt is elárulta, azt tervezi levélben fordul a brit Egészségügyi Minisztériumhoz, mert szeretné, ha a jövőben minden szülőt idejekorán tájékoztatnának azokról a veszélyekről, amiket az apró elemek hordozhatnak.

Az egyéves brit kislány, Eliza Bashir 2013. március 22-én nyelte le azt a gombelemet, amit a család a kislány bátyjának elemlámpájába vásárolt. „Csupán egy pillanatra fordultam el tőle, annyi időre, míg kitöltöttem egy pohár tejet” – árulta el Eliza édesanyja, Naheed Bibi. „Ez a rövidke idő is bőven elég volt a tragédiához.”


Kép forrása: mirror.co.uk 

Noha más esetben – sőt, az orvosok szerint a legtöbb esetben – az elem gond nélkül végighalad az emésztőrendszeren, Eliza esetében valahogy megakadt a nyelőcsőben, ahol súlyos égési sérüléseket okozott. Az anya csak másnap vette észre, hogy valami baj van, ám hiába vitte azonnal orvoshoz a gyermeket, mire az elemet eltávolították, az égés visszafordíthatatlan károkat okozott a szervezetében.

Erre azonban csak napokkal később derült fény, amikor Elizának hirtelen ömleni kezdett az orrából a vér. Azonnal kórházba vitték, de a kislány életét már nem tudták megmenteni, elvérzett. Csak később derült ki, hogy a kislány egyik fő artériája, egy ritka rendellenesség miatt közvetlenül a nyelőcső mellett haladt, így az elem végül nem csak a nyelőcsövet, de az artériát is károsította, amikor beszorult. A vérzés akkor kezdődött, mikor az artéria váratlanul átszakadt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik