Élet-Stílus

Saját lábán sétált az oltárhoz a lebénult menyasszony

A 27 éves atléta nem hagyta, hogy a hat évvel ezelőtti autóbalesete tönkretegye élete legszebb napját.

Sziklaszilárd elszántság, akarat és kitartás kellett ahhoz, hogy a 27 éves iowai menyasszony, Gina Giaffoglione a saját lábán sétáljon az oltárig. Az egykori atléta ugyanis hat évvel ezelőtt egy szerencsétlen autóbaleset miatt deréktól lefelé teljesen lebénult, ám még ez sem tudta őt visszatartani attól, hogy élete legszebb napján, az esküvőjén saját lábán sétáljon az oltár elé.

A KETV7 amerikai hírcsatorna beszámolójából kiderült, Gina még azután sem hagyta el magát, hogy kiderült, soha többet nem tud majd járni. Nem érdekelte a kerekesszék, rendszeresen járt edzésre, és igyekezett fitten tartani magát. „Soha nem hagyja, hogy a körülmények áldozata legyen, mindig kihozza magából a maximumot” – nyilatkozta a csatorna riporterének a boldog férj, John Springhower, aki elárulta, Gina kitartásába és optimizmusába szeretett bele.


Képek forrása: KETV7 

Miután 2012. decemberében John megkérte a kezét, Gina elhatározta, hogy meglepi őt is és az egész násznépet azzal, hogy saját lábán megy az oltár elé. A felkészülésben, és a hosszú hónapokig tartó edzések alatt édesapja segített neki, aki megdöbbent, mikor először hallott lánya tervéről. „Azt mondtam neki, hogy mindegy, hogy a saját lábán, vagy a kerekesszékével megy-e az oltár elé, mert így is, úgy is lélegzetelállító lesz. Gina azonban kötötte az ebet a karóhoz, és arra kért, segítsek neki megvalósítani a legnagyobb álmát.”

Másfél évig tartó fizikoterápiát követően Gina újra megtanulta, hogyan egyenesítheti ki a testét, és elkezdhette gyakorolni a járást egy járógép és egy bot segítségével. „Nagyon furcsa volt úgy lábra állni, hogy deréktól lefelé igazából nem érzek semmit, csak egy halvány bizsergést. Ettől függetlenül leírhatatlan élmény volt ennyi idő után újra járni” – árulta el.

Arról a megható videóról, ahogy a násznép döbbenetére Gina saját lábán érkezik az esküvőre, megható videó is készült. Íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik