Élet-Stílus

Élő tücsköt operáltak ki egy férfi füléből

Az esetről megdöbbentő videó is készült, melyen jól látszik, az állat még élt, amikor eltávolították.

A neve elhallgatását kérő indiai páciens elmondta, azután döntött az orvos mellett, hogy kínzó fülfájása egy nap elteltével sem csillapodott. Sőt, ha lehet, még erősebb is lett annak ellenére, hogy szedte a fájdalomcsillapítókat. Mint elárulta, rettegett attól, hogy a tünetekért valamilyen komolyabb betegség felelős, ám arra, ami a vizsgálat után következett, egyáltalán nem volt felkészülve.

Nem sokkal később kiderült ugyanis, hogy a tüneteket egy élő tücsök okozza, ami a férfi hallójáratában talált magának nappali menedéket. „A betegünk valószínűleg elszundíthatott, amikor a tücsök a fülébe mászott, ezért is nem kért azonnal segítséget” – nyilatkozta Michael Sweet, a Derby Egyetem biológusa a Daily Mail című brit lapnak.

A szakember elmondta, a férfi fülében talált tücsök meglehetősen gyakori, szinte az egész világon megtalálható. Ezzel szemben az, hogy jelen esetben egy emberi hallójáratból került elő – ráadásul élve – egyáltalán nem nevezhető megszokott jelenségnek. Nem csoda, hogy az állat eltávolítását végző orvos még egy videót is készített a beavatkozásról, mely bizonyítja, a 7 centis állat még élt, mikor egy erre a célra szánt csipesszel kiemelték a fülből.

A videó mégnézését csak erős gyomrú olvasóinknak ajánljuk:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik