Élet-Stílus

Otthagyta a cégvezetést tízéves lánya kedvéért

A milliárdos befektető azután mondott fel, hogy lánya listát írt azokról a fontos dolgokról, melyeket apja a munkája miatt hagyott ki.

Az egyiptomi születésű Mohamed El-Erian januárban hagyta ott a Pimco cégvezetését. Akkor az első pletykák még arról szóltak, azért mondott fel, mert összekülönbözött a cég alapítójával, Bill Gross-szal. Csakhogy az Oxfordban és Cambridgben is egyetemet végzett férfi a közelmúltban nyilatkozott a Worth című magazinban, melyben elárulta, nagyrészt családi okok álltak annak hátterében, hogy visszavonult a cégvezetésből.

Mint kiderült, az 56 éves El-Eriant tízéves kislánya bírta rá a távozásra, azután, hogy egy kisebb vitát követően egy 22 tételből álló listát nyomott apja kezébe, melyen azokat a számára fontos dolgokat és eseményeket sorolta fel, melyekről édesapját a munkája miatt kellett nélkülöznie. „A listán volt minden a suli első napjától, az első focimeccsen át a szülői értekezletekig. Szörnyen éreztem magam, és azonnal mentegetőzni kezdtem: Dehát jó okom volt rá: utazás, fontos meetingek, sürgős hívás, nem várt tennivaló” – idézte fel a férfi.


Kép forrása: Thinkstock 

Az apára hidegzuhanyként hatott az a délután. Rádöbbent, noha azt hitte, közel sem tölt elég időt imádott kislányával, ezért úgy döntött változtatni fog. Nem sokkal később El-Erian, aki egész addig háromnegyed 3-kor ébredt és legkorábban 7-kor ért haza, úgy döntött, lemond az elnöki tisztségről és részmunkaidős feladatokat vállal. Azóta van ideje arra is, hogy iskolába vigye a lányát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik