Élet-Stílus

Először néz tükörbe azóta, hogy összeégett az arca

A 28 éves nőt évekkel ezelőtt egy féltékeny riválisa gyújtotta fel, azért, hogy elcsúfítsa az arcát.

„Csak állt ott felettem, és nevetett. Meg se próbált segíteni” – emlékezett vissza Dana Vulin arra a pokoli éjszakára, amikor riválisa gyúlékony folyadékkal locsolta le a testét, majd felgyújtotta. „Egy szempillantás alatt égő, emberi fáklya lettem. Csak a fájdalomra emlékszem, fogalmam sincs, hogy kerültem kórházba” – tette hozzá.

A 28 éves perthi nőt 2001. szeptemberében gyújtotta fel egy Natalie Dimitrovska nevű nő azután, hogy heteken át zaklatta őt. „Mindenáron el akarta csúfítani az arcom, mert féltékeny volt a szépségemre” – mondta, majd hozzátette, a helyzet azután durvult el igazán, hogy egy szilveszteri bulin együtt mulatott a nő barátjával.


Képek forrása: Daily Mail 

„Sokáig kómában feküdtem. Mivel a testem kétharmada, beleértve az arcomat is, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, az orvosok abban se voltak biztosak, egyáltalán túlélem-e a támadást. Mindenkit megleptem, amikor magamhoz tértem, ám az életem azóta egy merő fájdalom” – mondja Dana, aki azóta egy speciális maszkot visel, hogy valamelyest enyhítse a fájdalmait.

„Nincsen hajam, se szemöldököm. Az arcom és a mellkasom pedig tele van csúnya hegekkel.” A fiatal nő a Channel Seven Sunday Night című műsorában elmondta, azt is, a támadás előtt imádott tükörbe nézni, és rengeteg időt töltött azzal, hogy külseje tökéletes legyen. „Ez mára teljesen megváltozott: akkor se nézek tükörbe, ha muszáj. Ám most végre úgy döntöttem, itt az ideje, hogy szembe nézzek önmagammal” – mondja, majd hozzáteszi, noha elég erős volt ahhoz, hogy elfogadja azt, ami vele történt, el kell ismernie, élete egyik legnehezebb harca volt ez.

 

És a megpróbáltatásainak ezzel még nincs is vége. Néhány hónappal ezelőtt orvosai ugyanis méhnyakrákkal diagnosztizálták. „Most sem fogom feladni, ahogy eddig sem tettem, de néha azon kapom magam, hogy azon gondolkodok, mi jöhet még? Mint ha nem lenne önmagában untig elég a tragédia, ami velem történt, most még ez is… Mennyi megpróbáltatást kell egy embernek elviselnie?” – tette fel a kérdést.

Dana támadóját egyébként 2013-ban 17 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik