Élet-Stílus

Krumplit tett a vaginájába, hogy ne legyen terhes

A kolumbiai lány az édesanyjától hallott a bizarr fogamzásgátló módszerről.

A 22 éves, neve elhallgatást kérő fiatal még a hét elején jelent meg a hondai kórházban, mert kínzó alhasi fájdalmai voltak – számol be a Colombia Reports. A kolumbiai lap azt is tudni véli, hogy miután az orvosok megkezdték az alapos kivizsgálást, a lány elárulta nekik, hogy fogamzásgátlás gyanánt hetekkel korábban egy krumplit helyezett el a vaginájában. Az orvosok legnagyobb döbbenetére a lány azt is elmondta, az édesanyjától hallotta, hogy a módszer megvédi a nemkívánt terhességtől.

Az ezt követő orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a krumpli az eltelt időben kicsírázott, és károsította a környező szöveteket is – ez okozhatta a lány megmagyarázhatatlan fájdalmait is. Az orvosok még aznap megműtötték a fiatalt, és komplikációk nélkül eltávolították testéből a növényt.

A Colombia Reports szerint az eset több okból is ijesztő. Mint írják, a tény, hogy egy 22 éves nő volt annyira naiv, hogy elhitte a vaginába helyezett krumpli biztonságos és hatékony módja a nemkívánt terhesség megelőzésének, mindenképpen aggodalomra ad okot a fiatalok szexuális műveltségét illetően. Hozzátették, a fiatal generáció tudatlanságát fokozza, hogy elutasítanak mindennemű képzést a hagyományos fogamzásgátló eszközökkel (tabletta, óvszer) kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik