Élet-Stílus

10 ok, amiért nem fogyunk

Előfordulhat, hogy nem működik az edzés, nem fogyunk. Elárulunk tíz dolgot, amiket betartva jó eséllyel kikerülhetjük a csapdákat.

Több ok miatt járhatunk edzeni, de az egyik legfontosabb az, hogy pár kilót leadhassunk. Akkor van baj, ha ez mégsem jön össze. Megmutatjuk, hol lehet a gond.

Ugyanazt csináljuk

Ha minden edzés alkalmával ugyanazt csináljuk, jó eséllyel nem azokat az eredményeket érjük el, amiket szeretnénk. Ha ugyanazokat a gyakorlatokat ismételjük, a testünk hozzászokik a folyamatokhoz, mert egyszerűen semmilyen kihívást nem adunk neki. Váltott edzéstervre van szükségünk, az izmainkat új és különböző módokon kell terhelés elé állítanunk!

Túl finomak vagyunk magunkhoz

Ha egy edzés után azt gondoljuk, hogy “ez túl könnyű volt”, akkor tényleg az volt. Ha húsz percig sétálunk egy futógépen, akkor az jót tesz a szívünknek, de ha tényleg meg akarjuk változtatni a testünket, akkor fussunk fel egy emelkedőn, emeljünk súlyokat vagy növeljük az edzésre fordított időt vagy a terhelést. Ha intenzitást növelünk, az segít megnövelni az edzés hatékonyságát.


Kép forrása: Thinkstock 

…aztán persze egész nap nem mozgunk

Egy jó edzésterv nem elég. Sokan csak leedzik az egy órájukat és a nap többi részében meg egy helyben ülnek. Ha az edzést tényleg ki akarjuk használni, akkor a vérnek cirkulálnia kell. Lépcsőzzünk liftezés helyett. Gyalogoljunk többet. Csináljunk guggolásokat, ha sokat ültünk egy helyben. Mindezek apróságoknak hangzanak, de sokat segítenek.

… vagy jutalométkezéseket tartunk

A kemény edzések után hajlamosak vagyunk sokat és jót enni, elvégre megérdemeljük, nem? Nem. Attól, hogy többet edzünk, még nem jelenti azt, hogy többet is kell ennünk. Ne felejtsük el: fogyni a konyhában is lehet. Ha fogyni akarunk, akkor fontos tudatosítani, hogy mit és mennyit eszünk naponta. Persze ehetünk, amikor nagyon éhesek vagyunk, de akkor sem szabad egy egész pizzát bevágnunk. A fogyás egyik trükkje, hogy ezeken is dolgoznunk kell.

Még többet szeretne megtudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik