Élet-Stílus

Összetörték a kétéves koponyáját, hogy meggyógyíthassák

mutet(aa35ee68-5949-42a5-b912-9739725cb037)(960x640).jpg (műtét, )
mutet(aa35ee68-5949-42a5-b912-9739725cb037)(960x640).jpg (műtét, )

A kicsi ritka rendellenességgel született, és minden bizonnyal meghal, ha nem kerül sor a többórás műtétre.

A kis Laurie Jones ma már éppen olyan szeleburdi és eleven, mint bármelyik kétéves kortársa: boldogan kiabál, szaladgál, kúszik-mászik. Egyszóval megállíthatatlan. Nem csoda, hogy szülei is ragyognak, bár valószínűleg még sokáig nem fogják majd elfelejteni azokat a megpróbáltatásokat, amiken a kislány születése óta át kellett esniük.


Képek forrása: mirror.co.uk 

Laurie ugyanis egy ritka fejlődési rendellenességgel, úgynevezett kranioszinosztózissal, vagyis elcsontosodott koponyavarratokkal jött a világra. A betegség, ami 2500 gyermekből mindössze egyet érint azért veszélyes, mert a csontos varratok miatt az agynak egy idő után nem marad elég helye a növekedésre. A brit Laurie esetében ráadásul a koponya formáját is érintette: az egyik fele homorú, még a másik domború volt és meg is volt csavarodva.

„Nem volt más választásunk csak a bonyolult és rendkívül veszélyes műtét, ami során az orvosok összetörték Laurie koponyacsontját, majd darabonként újra összerakták. Rettegtünk, hogy valami baj történik, miközben azt mondogattuk magunknak, jól döntöttük. Ha csak a külsejéről lett volna szó, sosem mondunk igent a műtétre” – vallották be.

 

Laurie műtétje végül sikeresnek bizonyult, ám a következő tíz évben rendszeres orvosi ellenőrzésre kell majd járnia, és az sem kizárt, hogy később újabb műtét vár majd rá. „Nagyon nehéz időszak van mögöttünk, de bízunk benne, hogy mostantól minden egy kicsit könnyebb lesz, és élhetjük azt az életet, amit a több család” – mondta a Mirror című brit lapnak a kislány édesanyja, Sadie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik