Élet-Stílus

210 ezret adnak Erzsi cica megtalálójának

Két napja keresik a négy éves Erzsit Budán. Eddig a nyomravezetői díj sem hozott eredményt, de a sok segítő reményt ad a gazdinak, hogy épségben hazakerül a kedvence. Szerda este meglett a macska.

UPDATE!!!

Minden aggódó macskakedvelő nyugodtan aludhat, Erzsi előkerült, a gazdája szerda este már képet is töltött fel az elégedetten táplálkozó cicáról.

Egyre többen osztják a Facebookon egy szép cica fotóját. Erzsébet Fenevadova a becsületes neve, és már 210 ezer forint jutalmat ajánlottak annak, aki megtalálja.

 

Gazdája Gergő a Hír24-nek elmondta, hogy két napja tűnt el Budáról, egy Jurányi utcai társasházból. Nem kizárt, hogy az egyik szomszéd tette az utcára. Gergő nyomkereső kutyákat is bevetett már, aszerint a cicát liften vitték le és szélnek eresztették. Lelkes cicamentők ma is keresik a környéken, ahol sok a zöld terület, sok a kóbor macska és a rájuk akár veszélyes nyest is. 

A négyéves, ivartalanított, chipes cicáért gazdája először 100 ezer forint jutalmat ajánlott. Látva az ő elkeseredését, többen ajánlottak még pénzt. 210 ezernél azonban Gergő megállt, bár kapott még felajánlást, úgy gondolja, aki ennyiért nem hozza vissza az állatot, az többért sem fogja.

Hazavárja a “kisköcsögöt”

Gergő eredetileg egy másik kismacskáért ment egy tenyésztőhöz 4 éve. Ígértek neki egy Whiskas-cicát ingyen, mert nehéz természetű volt. A személyes találkozón kiderült, hogy sajnos ő tényleg kezelhetetlen, harapott, karmolt. Egy másik hathetes cica viszont azonnal megbarátkozott Gergővel és párjával, így végül őt vitték haza, 30 ezer forintért. Ő sem volt kezes bárány elsőre:

„Útközben véresre harapta az ujjam, morgott és ha nem fél kiló lett volna, úgy átharapja a torkomat, hogy leesik a fejem – mint a trónok harcában. Este viszont már ott dorombolt az ágyamban. Azt hiszem, tök jó haverok lettünk” – mesélte az új gazdi.

Gergő kapcsolata ekkor már borulni látszott.

„Az exem egyszer bánatosan megjegyezte, hogy a macskával olyan kedves vagyok, vele meg nem. Én ohne reakcióidő nélkül azt válaszoltam, hogy ez érthető: a macskával 20 évig leszek együtt, vele meg ki tudja, meddig. Erzsi megtanított arra, mit jelent igazából felelősséget vállalni. Megtanított arra is, amire anyám 20 évig képtelen volt, hogy például mindig pakoljak össze magam után, ne hagyjak kint kaját a konyhában. Lehet, h ez most übernyál, de ez van. Nagyon szeretném visszakapni ezt a kisköcsögöt.” – írja Gergő a cica keresésére indított, Erzsi, gyere haza! Facebook-oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik