Élet-Stílus

Ketrecben tartja tízéves lányát az anya

A brit nő azt mondja, lánya ritka epilepsziája miatt nem alhat rendes ágyban.

„Ha megengedném, hogy a saját, vagy akár az én ágyamban aludjon, és este rohamot kapna, könnyen kárt tehetne magában” – mondta a Daily Record című brit lapnak a 10 éves Sadie édesanyja, Effie. „Létezik olyan speciális ágy, amiben biztonságban lehetne, csakhogy az nagyon drága, támogatást pedig nem kaptam rá az államtól” – panaszolta.


Képek forrása: mirror.co.uk 

A tanárnőként dolgozó Effie elmondta azt is, saját erejéből nem tudja megvenni a speciális segédeszközt, ezért, hogy addig is biztonságban tudja gyermekét, aki az epilepszia egy ritka formájában szenved, egy kimustrált kutyaketrecben ágyazott meg neki. „A West-szindróma miatt Sadie rendkívül nyugtalanul alszik, éjjelente legalább 4-szer, de inkább többször felkel és mászkálni kezd. Hogy ne okozhasson magában kárt, olyan ágyra van szüksége, amit nem tud csak úgy otthagyni.”

 

Az anya emellett elmondta az is, rettenetesen érzi magát, amikor a kislányát a rácsok mögött látja, de mint mondja, nincs választása. „Megnyugtat a tudat, hogy így legalább biztonságban van, még akkor is, ha ez kívülről embertelennek tűnik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik