Élet-Stílus

4 kilós hajcsomót távolítottak el egy lány gyomrából

A 18 éves kamaszlány már egy korty vizet sem volt képes lenyelni. Ha nem operálják meg, meghalt volna.

Hiába tudtak a kirgíz szülők lányuk, Ayperi bizarr szenvedélyéről, megakadályozni nem tudták benne, ez pedig most kis híján a lány életében került. A 18 éves Ayperi Alekseeva azóta rágcsálja a hajvégeit, és kihullott haját a szőnyegről, mióta az eszét tudja. „Amikor rajtakaptuk, hogy ezt csinálja, megbüntettük. Tiltottuk. Igyekeztünk mindig figyelni rá, de a nap minden percében nem lehettünk vele. Megoldotta.”


Képek forrása: Daily Mail 

A helyzet az utóbbi néhány hétben fordult igazán rosszra. Ayperinek szinte állandóan fájt a hasa, nem volt étvágya, és azt a kevés ételt, amit a szülőknek nagy nehezen sikerült is belédiktálniuk, szinte azonnal kihányta. „Amikor már egy pohár vizet sem volt hajlandó meginni, úgy döntöttünk, nem várunk tovább és orvosi segítséget kérünk” – mondta az apa.

A szülők lányukat a batkeni kórházba vitték, ahol a röntgenvizsgálatot követően kiderült, Ayperi gyomrát egy hatalmas, áthatolhatatlan massza tölti ki. „Miután a felvétel megérkezett az orvosok szinte azonnal közölték, hogy megműtik őt, még csak nem is gondolkodtak. Láttuk a viselkedésükön, hogy nagy baj van” – emlékezett vissza az édesanya.

 

Bahadir Bebezov, a batkeni kórház sebészprofesszora elmondta, a sürgősségi beavatkozás során egy 4 kilós, többnyire hajszálakból és szőnyegszálakból álló bezoárt távolítottak el a kamaszlány gyomrából. „Ötven évnyi műtéti leírást néztünk át utána, de ilyet még soha, senki nem látott ebben a kórházban” – mondta az orvos, aki azt is hozzátette, a lány az utolsó pillanatban érkezett hozzájuk. „A hajcsomó olyan nagy volt, hogy teljes egészében kitöltötte a gyomrát. Ahogy megnyitottuk a gyomor falát, a torlasz már tódult is ki a résen.”

Ayperi, aki most már otthon lábadozik a műtét után megígérte, szakít életveszélyes hóbortjával és többet nem eszik hajat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik