Élet-Stílus

Meglepő okai lehetnek az állandó rosszkedvnek

Gondolta volna, hogy a "pokolba az egésszel, legyen már holnap!"- érzést a számítógépének és a zenének köszönheti?

 

Vannak napok, amikor egész egyszerűen minden sikerül: kapunk egy kedves bókot, azonnal sikerül ülőhelyet szerezni a buszon – egyszóval minden adott ahhoz, hogy az egész napunk vidám legyen. Valami mégis elrontja a kedvünket, és a végén azzal térünk nyugovóra, hogy elegünk van az egészből.

Azt hihetnénk, hogy ez puszta hangulat, és majd kialusszuk, ám az orvosok szerint sokszor környezetünk és megszokott dolgaink felelnek azért, hogy a rosszkedv napokkal később sem tágít. Nézzük, mik is ezek: 


Kép forrása: Thinkstock 

Túl sokat bújjuk a közösségi oldalakat

Egy német kutatás szerint ha mások kalandjairól, szerelmi életéről vagy akár csak tökéletesen sikerült vacsorájáról olvasunk, az könnyen irigységet és kétségbeesést válthat ki nálunk, ráadásul nemcsak abban a pillanatban, amikor a képernyőn találkozunk a bejegyzésekkel.

Ha úgy érezzük, a közösségi oldalak csak felbosszantanak minket, korlátozzuk a használatukat napi néhány percre. Azt se feledjük el, hogy a legtöbb ember élete legalább annyira “unalmas”, mint a miénk, és a közösségi oldalakon mindenki a legjobb formáját igyekszik megmutatni.

Rossz levegő 

A légszennyezettségnek számos káros egészségügyi hatása van, többek között ront a krónikus légzőszervi megbetegedésben szenvedők állapotán, de a szív- és érrendszeri betegségek rizikóját is növeli.

Emellett a hangulatunkra is rányomhatja a bélyegét: egy nemrég megjelent kutatásban 14 európai ország légszennyezettségi értékét, illetve az állampolgárok egészségi állapotát vizsgálták, és úgy találták, hogy a legszennyezettebb környezetben élők a legboldogtalanabbak.

Kíváncsi, még mi állhat a háttérben? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik