Élet-Stílus

Az autóvezetői vizsgáján derült ki, hogy rákos

A kamaszlánynak olyan fájdalmai lettek egy vészfékezés után, hogy kórházba kellett vinni.

Habár azt mondja, élete egyik legnehezebb próbáján már túl van, a 21 éves Nicole Walker szíve még most is összeszorul, amikor a négy évvel ezelőtti élményeiről mesél. „Szeretném, ha a történetem felhívná a figyelmet arra, hogy nem szabad elbagatellizálni még a legártalmatlanabbnak tűnő tüneteket sem” – magyarázza a brit lány, aki 17 évesen, egy sikertelen autóvezetői vizsga után szembesült azzal, hogy rákos.

„Már a vizsga előtti hetekben is voltak alhasi fájdalmaim. Hol erősebbek, hol gyengébbek, épp ezért nem tulajdonítottam nekik túl nagy jelentőséget. Szentül meg voltam győződve, hogy csak a stressz miatt vannak” – mondja a lány, akit ezek után teljesen összetört a diagnózis. „Minden a vizsgán kezdődött, azután, hogy a vizsgabiztos megkért, hajtsak végre egy vészfékezést. Megtettem. Abban a pillanatban, ahogy a biztonsági öv megrántott, az egész testemet pokoli fájdalom járta át.”


Kép forrása: mirror.co.uk 

Nicole ezután jelezte az oktatójának és a biztosnak is, hogy képtelen tovább vizsgázni, majd kiszállt az autóból. „Mivel a fájdalomtól járni sem bírtam, úgy kellett becipelni még az orvoshoz is.” Miután elmondta a panaszait, a lányt azonnal kórházba küldték, ahol nem sokkal később kiderült, a tüneteit a petefészkén fejlődő daganat okozta. „Az orvosok egy kisebb alma nagyságú daganatot találtak, amit azonnal eltávolítottak. Később a szövettan kimutatta, rosszindulatú daganatról van szó. Összetörtem.”

A fiatal lány ezt követően három hónapig agresszív kemoterápiás kezelést kapott, ám ez sem tántorította el attól, hogy úgy folytassa az életét, mintha mi sem történt volna. „Még a jogsit is leraktam, pedig a vizsgám arra a napra esett, amikor megkaptam az első kemoterápiás kezelést” – mondja büszkén, majd hozzáteszi, hálás a sorsnak, hogy időben kiderült a betegsége, mert ezzel lehetőséget kapott a gyógyulásra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik