Élet-Stílus

Anyát és gyermekeit tartja fogva az elátkozott tükör

Rajtuk kívül még további kilenc szellem él az Egyesült Államok-beli elátkozott ültetvényen.

Ha rajong a kísértethistóriákért, és legtitkosabb vágya, hogy egyszer teljes életnagyságban lásson szellemet is, akkor az amerikai Myrtles ültetvényt imádni fogja. Az 1796-ban épült hatalmas ház és a hozzá tartozó birtok ugyanis kezdettől fogva elátkozott helynek számít, ahol a paranormális jelenségek szinte mindennaposak.


Képek forrása: Wikipédia 

A történészek szerint a ház elsősorban nem a szellemeknek, hanem annak köszönheti évszázados rossz hírét, hogy első tulajdonosa olyan helyre építette, ahol korábban az amerikai őslakosok temették el halottaikat. Nem csoda tehát, hogy már az alapítását követő években szellemekről suttogtak babonás lakói, de nem sokat segített a Myrtles ültetvény hírnevén az sem, hogy az alapítását követő években összesen 10 gyilkosság történt a ház falai között és a környékén.

Az ültetvény körül keringő legendák közül az egyik legismertebb annak a tükörnek a története, ami állítólag egy édesanyát, Sara Woodruffot és két gyermekét ejtette foglyul. A legenda szerint az asszonyt és gyermekeit egy dühös rabszolga mérgezte meg bosszúból a cudar bánásmód miatt. Mikor eltemették őket, a házban a szokásnak megfelelően letakarták az összes tükröt, hogy a halott lelkek még csak véletlenül se ragadhassanak a földön. Egyről azonban megfeledkeztek, így a babonás helyiek és a kísértethistóriák kedvelői terjeszteni kezdték, hogy az asszony és gyermekei még mindig a házban vannak.

 

Az ültetvénynek a szóbeszéd szerint nem csak a szerencsétlenül járt család – akiket a valóságban nem egy felbőszült rabszolga, hanem a sárgaláz vitt el -, de további kilenc más szellem is állandó lakója. Köztük egy katona, és egy olyan kislány, aki 1868-ban halt meg a házban, miután egy vudu gyógyító kezelte őt ritka betegsége miatt. A helyiek mindkettőjük szellemét időről-időre látják a ház körül.

 

A kísértetjárta birtok egyébként nem csak a természetfeletti kalandokra szomjazó turisták kedvenc helye. Számos filmet és sorozatot is forgattak a falak között, legutoljára 2005-ben bukkant fel a Ghost Hunters (a Szellemek nyomában) egyik epizódjában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik