Élet-Stílus

5 életet mentett meg a hároméves kislány

A kis Jiangxi egyik legnagyobb vágya az volt, hogy segítsen másokon.

„Nem hiszem, hogy mikor először szóba került a szervdonáció, tudta volna, mit is jelent mindez. Aztán elmagyaráztuk neki, hogy ezzel ad majd valamit a testéből, ami segít másokon. Ő pedig azonnal igent mondott, mert segíteni akart” – emlékezett vissza élete egyik legfájdalmasabb pillanatára a hároméves Jiangxi édesapja, Liu Xiaobao, aki még most sem fogta fel igazán, hogy imádott kislánya örökre elment.

A hároméves Jiangxit még az év elején diagnosztizálták előrehaladott, rosszindulatú agydaganattal. A kislány kétségbeesett szülei szinte minden kórházat felkerestek, ám sehol sem tudtak segíteni gyermekükön. „Az orvosok azt mondták, az állapota túlságosan előrehaladott ahhoz, hogy segíteni lehessen rajta. Bele kellett törődnünk, hogy el fogjuk veszteni őt” – idézte az apát a Shanghaiist című kínai portál.

„Jiangxival akkor beszélgettünk először a donációról, amikor kiderült, nem maradt más remény. A legnagyobb vágya az volt, hogy segítsen másokon, ezért – noha pontosan nem is tudta mit jelent – belement a dologba. A hároméves, betegsége miatt ágyhoz kötött kislány kedden halt meg, miután az elmúlt héten rohamosan romlani kezdett az állapota. Halála után a szívét, a máját, a veséit és a szaruhártyáját is olyan betegeknek adományozták, akik évek óta szervre várnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik