Élet-Stílus

Megajándékozta a segítőit a „hajléktalan” – videó

A megható átverős videó főszerepében: a karma.

Érdekes új típusa terjed az átverős videóknak: egyre több az olyan film, ami nem a poénkodásról szól, hanem a szolidaritásról, szociálisan érzékeny témákról. Legutóbb utcazenészek kértek meg egy hajléktalan embert, hogy csatlakozzon a muzsikálásukhoz, a férfi nem is sejtette, hogy a pénzt neki gyűjtik.

A legfrissebb vírusvideó egy bizonyos Dawson Gurley agyszüleménye, aki a Big Daws nevű YouTube-csatornát üzemelteti.Az átverős videóiban nagyon furcsán viselkedik adott helyzetekben (például gyorséttermi kaját eszik egy konditeremben) és figyeli az emberek reakcióit.

Ezúttal hajléktalannak adta ki magát, és úgy döntött, hogy megajándékoz mindenkit, aki segít neki. A videóban jól látható, hogy sokakban él a tipikus „biztos nem akar dolgozni, biztos maga tehet róla” attitűd, ők válaszra sem méltatják vagy elzavarják. Akik segítenek – akár csak egy imával – azokat Gurley megajándékozza 20 dollárral (közel 5000 forint). Jó tett helyébe jót várj.

És a történet itt nem ért véget. A videó végén látható, hogy Dawson találkozik egy hajléktalan nővel, aki hosszú ideje nem kap munkát, és hónapok óta a közeli parkban alszik. A legfrissebb hírek szerint a több mint 3 milliós nézettségű videó segített abban, hogy a fiatal nő élete megváltozhasson: az internetezők pénzt gyűjtenek neki az újrakezdéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik